Wim Hoogterp is niet bang om in een gat te vallen.
Wim Hoogterp is niet bang om in een gat te vallen. ((Foto: Han Giskes))

Gezicht van Dijklander Ziekenhuis gaat genieten van zijn pensioen

PURMEREND - De kop boven dit artikel is eigenlijk een beetje dubbel. Wim Hoogterp (66), sinds 27 jaar receptionist in het Dijklander Ziekenhuis (voorheen Waterland Ziekenhuis) gaat vanaf maandag 8 juli genieten van zijn pensioen, maar het gezicht van het ziekenhuis, zoals hij vaak wordt genoemd, heeft geen gezicht bij andere mensen. Hoogterp is namelijk blind. Dat heeft hem echter nimmer gehinderd in het optimaal genieten van en functioneren in zijn job.

In de afgelopen 27 jaar heeft Wim heel wat mensen voor zijn balie gehad, de weg gewezen in het ziekenhuis of een opbeurend praatje gemaakt. Hij kijkt voldaan terug. Er komt bij dat hij nog niet definitief weg is. Vanaf komende week gaat hij een voorname rol spelen in de begeleiding van patiëntenvervoer in het Dijklander. "Gelukkig kan en mag ik me hier nog verdienstelijk maken", aldus Hoogterp.

Half jaar proberen

Destijds, toen Wim slechtziend was, belde hij met het ziekenhuis om te vragen of er wellicht een baan als telefonist in het verschiet lag. "Dat was er niet, maar onmiddellijk daarna werd me verteld dat er wel behoefte was aan iemand voor achter de receptie. Ik mocht het een half jaar proberen en kreeg naderhand spraak op mijn computer. Blijkbaar viel mijn werk in goede aarde, zodoende heb ik hier 27 jaar mogen werken. Best bijzonder."

Hoogterp geniet niet alleen bekendheid als receptionist van het ziekenhuis. Hij is ook de man achter het goalbal (bal met een belletje) voor slechtzienden. Hij verzorgt in dat kader twee keer maand, op verzoek van Spurd, clinics op scholen. Hoogterp speelde ook een grote rol in de totstandkoming van Showdown, de club voor slechtziende tafeltennissers. Daarnaast nam hij samen met Elly Vos het initiatief voor de geleideroute in Purmerend. Dit alles leverde hem eind april jongstleden een Koninklijke Onderscheiding op, die hem werd opgespeld door burgemeester Don Bijl.

De naam van Bijl is gevallen. "Een goede kerel, heel menselijk ook. Ik kreeg van Don Bijl een mailtje waarin hij mij succes en sterkte wenste op mijn laatste dagen hier. Bovendien bedankte hij me voor de hulp aan alle mensen in de afgelopen jaren. Dat was duidelijk een heel persoonlijke boodschap. Dat waardeer ik ten zeerste."

Veel waardering heeft Wim voor zijn collega's. Dat ze hem altijd zo hebben geholpen en hem deze baan zo hebben gegund.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries