De sfeer was huiselijk.
De sfeer was huiselijk. ((Foto: aangeleverd))

Burgemeester Don Bijl krijgt tips over fusie

PURMEREND - Gemeente Purmerend werkt aan de fusie met gemeente Beemster om per 1 januari 2022 als één gemeente verder te gaan. Inwoners van Purmerend denken sinds begin dit jaar op allerlei manieren mee over Toekomstig Purmerend. Op 13 maart bezocht burgemeester Bijl daarom het NL Plein om met anderstaligen te praten over wat zij belangrijk vinden in hun stad, buurt of wijk. De deelnemers hadden in een themaweek aandacht besteed aan Toekomstig Purmerend.

Burgemeester Bijl werd welkom geheten door Frans Bergfeld, directeur van bibliotheek Waterland. De sfeer is huiselijk en het is gezellig druk. De gesprekken over de toekomst van Purmerend, de zorgen die er zijn en vooral ook de reden waarom deelnemers blij zijn om in Purmerend te wonen zijn heel herkenbaar voor burgemeester Bijl. Als hij vraagt wat er beter kan, dan gaat over het openbaar vervoer en het beheer van het groen in de wijk. Over de faciliteiten in Purmerend zoals het zwembad en natuurlijk de bibliotheek zijn mensen heel enthousiast. "Ik wil graag leren en dit is een goede plek om dat te doen. Ik ben heel blij met de vrijwilligers en het NL Plein" zegt een deelnemer.

Tot slot nam Burgemeester Bijl een boekwerk in ontvangst waarin alle bijdragen zijn gebundeld ."Ik ben blij met alle mooie verhalen en met de kritische blik. Dat mag ook. We willen weten waar mensen blij van worden en waar ze zich zorgen over maken. Dit boek neem ik mee zodat we samen een mooie, nieuwe stad kunnen maken" belooft hij. Deze en alle andere opgehaalde waarden worden als bouwstenen gebruikt bij de vorming van de nieuwe gemeente. Zo werken we samen aan het Purmerend van de toekomst.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries