De Purmerendse zanger trad al eerder voor een bomvolle Koemarkt op.
De Purmerendse zanger trad al eerder voor een bomvolle Koemarkt op. ((Foto: Han Giskes))

Alberto Nicolay samen met Stedelijk Orkest op podium

PURMEREND - Alberto Nicolay en Stedelijk Orkest sluiten gezamenlijk de Poortersfeesten af. Nicolay en de orkestleden van 'Stedelijk' zingen en begeleiden op zondagmiddag 2 juni drie nummers. Eén van Guus Meeuwis, Leef van André Hazes jr. en That's Where Friends Are For. Het laatste nummer is door onder meer Dionne Warwick, Cilla Black, Rod Stewart en onze eigen Trijntje Oosterhuis vertolkt. Voordat de muzikale slotact van de 11e Poortersfeesten klinkt, zal Alberto Nicolay uit eigen reportoire putten.

De Purmerendse zanger/entertainer heeft er duidelijk zin in. "Het is niet de eerste keer dat we samen optreden. Dik 15 jaar geleden stonden Stedelijk Orkest en ik in De Purmaryn. Ik vind dit weerzien heel speciaal. Stedelijk is een geweldig orkest en dat ik daar voor deze gelegenheid mee mag optreden, is super", aldus Alberto.

Het was een van de bestuursleden van de stichting Poortersfeesten die de zanger en het orkest samen bracht. Vandaag repeteren het orkest en Alberto Nicolay voor het optreden van 2 juni.

Drummer

Alberto Nicolay, van 6 juli 1968, begon 34 jaar geleden in de muziek. Niet als zanger maar als drummer van een buurtbandje in Amsterdam. Via via kwam hij achter de microfoon terecht. Twee jaar achtereen vermaakte hij de gasten van het bekende café Bolle Jan in de hoofdstad en was hij de aanjager tijdens de dinnershows bij hotelketen Van der Valk. Vervolgens nam hij deel aan Vara's Parade de Beste, KRO's Sound Mix Show en maakte hij naam in Studio 21 op het Mediapark in Hilversum.

Inmiddels heeft Alberto zes singles uitgebracht waaronder 'Kom Met Me Dansen', 'Is Mijn Hart Wel Groot Genoeg' en 'Een Nieuw Begin'.

Kwalitatief hoogstaand

Stedelijk Orkest Purmerend ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een kwalitatief hoogstaand orkest dat met verschillende muzieksoorten en thema-voorstellingen inmiddels volle Purmarynzalen trekt. Dat succes is met name te danken aan de toegankelijke muziek en de presentatie tijdens de voorstellingen waar voor het publiek altijd voldoende te beleven valt. In januari heeft Stedelijk Orkest Purmerend een nieuwe traditie gestart: het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl. Met als setting een Weense balzaal gaat het orkest gekleed in prachtige jurken en rok voor in een keur aan polka's en walsen en ontbreekt natuurlijk de afsluitende Radetzky Mars niet.

Inmiddels heeft het orkest een aantal edities Zang Talent gehouden waarbij lokaal en regionaal zangtalent de gelegenheid krijgt te zingen bij een groot orkest. Een vaak nieuwe en direct welhaast verslavende ervaring voor de meeste deelnemers. Stedelijk Orkest kiest er bij dit evenement voor geen competitie-element in te voeren, maar selecteert voor op kwaliteit en gaat vervolgens met de talenten aan de slag om een zinderende zangshow neer te zetten.

Samenwerking NKT

Elk voorjaar geeft het orkest een themavoorstelling in De Purmaryn. Stedelijk Orkest zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale artiesten en talent. Zo werkte het gezelschap samen met de NKT Theaterschool, wat bijvoorbeeld resulteerde in een succesvolle Disneymusical. In 2014 kreeg die samenwerking een vervolg met de musical 'Hollands Glorie', gebaseerd op Hollandse bekende hits en meezingers.

Als dat geen voorbode is voor een heerlijke afsluiter van de 11e Poortersfeesten!

Meer berichten