(Foto: Arie van Stralen)

Een rondje om de kerk in Schagen, in een rode Ferrari, tijdens Scagha Italia

SCHAGEN - De zomer duurt nog steeds voort, net als de vakantie. Voor iedereen die graag geniet van de mooie dingen die Italië te bieden heeft, wordt tijdens het zomerse evenement 'Scagha Italia', zondag 25 augustus, Italiaans gesproken op de Schager Markt.

Vanaf 16.00 uur serveren de horecagelegenheden rondom de Markt de mooiste pasta's, de beste pizza's, antipasti, fijne prosciuttos, bekende en onbekende wijnen, romige formaggi, gelati, frisse limoncello en natuurlijk maken ze het af met een stevige espresso of schuimige cappuccino. Essere il benvenuto! - Wees welkom!

Voorzitter van de SES, Piet Hein de Boer, legt uit. "Na het succes van de 550e markt in Schagen, wilden we weleens wat anders. Er borrelen bij ons altijd ideeen omhoog over alternatieve evenementen en zo kwamen we op het idee van een Italiaanse sfeer op het plein."

Rondje in Ferrari

De Schager Markt ademt Italië. Er is muziek, er zijn strakke Italiaanse auto's te bewonderen, onder andere een Ferrari 599 en er zijn zelfs Ferrari's, ook een rode, om een rondje mee te cruisen. "We hebben een paar mensen die we kennen gevraagd of zij hun Ferrari willen laten zien. Ze zijn er trots op de auto's te laten zien en geven mensen zelfs de mogelijkheid een stukje mee te rijden." Piet Hein lacht. "Nee, ze mogen niet zomaar zelf gaan rijden in een Ferrari, dat is levensgevaarlijk!" Iedereen die dat wil kan zich hiervoor inschrijven.

Een rondje in een Ferrari 355 kost 25 euro per 10 minuten, het vertrekpunt is voor De Koeienhemel.

Lange tafels en muziek

Op het podium van de kerk klinkt muziek en rondom de kerkmuren staan lange tafels klaar voor de bezoekers om te genieten van het fijne Italiaanse eten en drinken van restaurant Stiel, De Posthoorn, Koeienhemel, Wonders, Rumors, De Smidse, Piet Pann, Pand 5 en 't Noord. La Vita è Bella. En de zomer? Die is nog lang niet voorbij! Vieni anche tu?

Zondag 25 augustus van 16.00 tot 21.00 uur op en rond de Markt in Schagen.

Meer berichten