Stop het leed door roekeloos rijden op de Hartweg bij Winkel

Algemeen
Nikki met Jackie toen hij nog leefde.
Nikki met Jackie toen hij nog leefde. (Foto: aangeleverd)

T VELD - Nikki Berkhout uit ‘t Veld is ontroostbaar. Binnen twee jaar tijd zijn twee van haar katten voor haar huis op de Hartweg overreden. Maar na verdriet komt vastberadenheid. Nikki zit niet bij de pakken neer en komt in actie. Ze heeft een petitie gestart om het harde rijden op de Hartweg tegen te gaan. “Als ik nu de enige was, dan had ik dit misschien niet gedaan maar ook veel andere baasjes van honden en katten rond deze weg zijn de dupe. Ik hoop dat veel mensen de petitie ondertekenen.”

Nikki Berkhout woont pas twee jaar aan de Hartweg maar in die tijd heeft ze door het verkeer haar allerbeste maatjes, Tommie en Jackie, al moeten begraven. Toen Jackie overreden werd was Nikki niet thuis. Zij was op vakantie. “Ik was in Italië op vakantie toen mijn buren mij een berichtje stuurde. Mijn kat Jackie was overreden. Zij hebben hem gevonden op de Hartweg. Geen afscheid nemen van iets of iemand die je dierbaar is is verschrikkelijk,” vertelt Nikki.

Na onderzoek een goedkeuring heeft ze inmiddels een petitie opgesteld. Deze is inmiddels 66 keer ondertekend.

De petitie

Er is teveel leed door het roekeloze rijden van teveel bestuurders op de Hartweg (en zijwegen) waardoor zowel mensen in gevaar zijn, net zoals geliefde huisdieren die levenloos door de verdrietige baasjes gevonden worden. Dit kán zo niet langer! Teken de petitie voor strenge maatregelen tegen dit verdriet. Er is teveel verkeer dat zich hier niet aan de snelheidslimiet houdt bij uitritten is er weinig overzicht om hierdoor veilig over te steken er is ook meer geluidsoverlast. Het is voor velen net een snelweg door lange rechte rijbanen met weinig reden voor afremmen, dat zien we ook op de zijwegen er wordt vaak ingehaald en mens of dier is snel over het hoofd gezien,er gebeuren regelmatig (bijna) ongelukken. Er wordt nooit gecontroleerd en even racen is té verleidelijk.

We wensen strenge concrete en liefst permanente maatregelen om het harde ‘racen’ en roekeloos rijden op de Hartweg (en eventueel zijwegen) tegen te gaan en oplossingen om veilig over te steken. Vaak controleren, permanente flitsers of stoplichten die standaard buiten gebruik zijn maar voor je op rood gaan alleen wanneer je te snel hebt gereden (als voorbeeld/suggestie); dan heeft de zijweg groen licht.

https://hartwegveilig.petities.nl/

Jackie heeft het helaas niet gehaald.
Scan de QR -code voor de petitie.