Foto: Aangeleverd

De Week van de Gezonde Jeugd met Ready to Sport

HEEMSKERK - Verschillende gezonde activiteiten zijn te ervaren in de sportzalen van Heliomare, De Velst. Dat is op woensdag 13 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Deze activiteiten staan in het teken van De Week van de Gezonde Jeugd.

Jongeren tot en met 18 jaar (valide en mindervalide) en hun ouders/verzorgers zijn welkom om deze middag in beweging te komen, testen te doen en gezonde shakes te maken. Jongeren op Gezond Gewicht ambassadeurs de 'Healthy Sisters' helpen hierbij. Daarnaast wordt ook de eerste Uniek Sportwijzer uitgereikt, een verwijskaart voor zorgprofessionals om jong en oud met een beperking op de juiste manier door te verwijzen naar het Uniek Sporten aanbod.

Inspiratie voor duizenden jongeren en bloggen over gezonde voeding

De week van de Gezonde Jeugd is een week waarin Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) met professionals, wethouders en ambassadeurs zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. The Healthy Sisters, Najima en Rachida – Marokkaanse bloggers in Nederland die gericht zijn op een healthy lifestyle – kampten zelf jaren met overgewicht en probeerde het één na het andere dieet uit dat niet hielp.

Leefstijl

Totdat in 2014 de knop is omgegaan, ze veranderde hun leefstijl. Nu vormen zij een inspiratie voor duizenden jongeren en bloggen ze over gezonde voeding en voldoende beweging. Aanmelden is niet nodig.

Meer berichten