Palmeiras is de tweede Braziliaanse deelnemer van het ICGT 2019.
Palmeiras is de tweede Braziliaanse deelnemer van het ICGT 2019. (Foto: Aangeleverd)

Braziliaanse topclub Palmeiras in ICGT 2019

UITGEEST - Wat een deelnemersveld belooft het ICGT dit jaar weer te krijgen! Na Flamengo kan de organisatie van het toernooi bevestigen dat er opnieuw een Braziliaanse topclub naar het ICGT komt. Niemand minder dan Palmeiras doet mee aan ICGT 2019 en ze zijn er op gebrand het beter te doen dan vorig jaar. Toen won de club uit Brazilië de Koogbokaal door met 4-0 te winnen van FC Uitgeest, nadat het derde eindigde in poule A met Manchester United, AZ en FC Uitgeest. Dat moet dit jaar beter, weten ze in Brazilië. En daarom weten we zeker dat er een toplichting naar Uitgeest komt.

Deze Braziliaanse topclub won in 1999 de Copa Libertadores. In het verleden speelden onder andere supersterren als Rivaldo, Cafu en Gabriel Jesus voor de club uit Sao Paolo. "We vinden het fantastisch dat er twee Braziliaanse topclubs meedoen aan het ICGT. Eén uit Rio de Janeiro, namelijk Flamengo, en één uit Sao Paolo, Palmeiras", aldus toernooidirecteur Mats Idema. "Vorig jaar ging de club al met een prijs naar huis, de Koogbokaal, en we zijn er van overtuigd dat Palmeiras dit jaar mee zal doen voor de hoofdprijs. Een clash in de finale tussen Rio en Sao Paolo? Wie weet!"

Panathinaikos

Ook Panathinaikos zal aan het ICGT meedoen. De Grieken keren daarmee terug naar Uitgeest. Na twee keer derde te zijn gewonnen in 2015 en 2016, hoopt een van de succesvolste Griekse clubs ooit nu wél met de beker terug naar Athene te vliegen.

ICGT 2019 kent acht deelnemers, waarvan de laatste binnenkort bekend wordt gemaakt. Het toernooi is dit jaar op 8 en 10 juni en de entree is wederom gratis. Rondom het ICGT zijn er nog meer voetbaltoernooien, zoals het ABT en Bedrijventoernooi. Uiteraard is er ook weer feest in de feesttent op het ICGT Plaza. Voor het Bedrijventoernooi is de inschrijving nu reeds geopend.

Meer berichten