Op 11 januari 2020 is in Dorpshuis 'De Zwaan' in Uitgeest de PvdA-afdeling Kennemerland Midden opgerich
Op 11 januari 2020 is in Dorpshuis 'De Zwaan' in Uitgeest de PvdA-afdeling Kennemerland Midden opgerich ((Foto: Dave van Ooijen))

Oprichting PvdA-afdeling Kennemerland Midden

REGIO - Op zaterdag 11 januari 2020 is in Dorpshuis 'De Zwaan' in Uitgeest de PvdA-afdeling Kennemerland Midden opgericht. De nieuwe afdeling komt in de plaats van de PvdA-afdelingen in de gemeenten Castricum, Heiloo en Uitgeest. De 230 PvdA-leden in de drie gemeenten hadden eerder (eind 2019) al ingestemd met fusie van de drie afdelingen. Door de fusie hoopt de nieuwe afdeling sterker te kunnen opereren in de drie gemeenten. De PvdA-afdeling in Bergen heeft besloten vooralsnog niet deel te nemen aan de nieuwe afdeling. De huidige samenwerking tussen de PvdA-afdelingen in de BUCH-gemeenten zal gewoon worden doorgezet.

Het nieuwe bestuur bestaat uit 7 leden. Voorzitter is Cees Rootjes uit Heiloo, secretaris is Dave van Ooijen uit Castricum en penningmeester is Jan van der Putten uit Uitgeest. De overige bestuursleden zijn Ankie Dil (Castricum), Peter Croux (Heiloo) en Theo Buysman (Uitgeest). Zij zijn de drie coördinatoren richting leden, raadsleden en wethouders van de PvdA in de drie gemeenten. José Smits (Castricum), oud-lid voor de PvdA in de Tweede Kamer, zal in het bestuur verantwoordelijk zijn voor verkiezingscampagnes, public relations en website.

Tijdens de bijeenkomst werd tevens afscheid genomen van Greet Blokker, voorzitter van de PvdA Castricum.

Meer berichten