De film 'The Lion King'.
De film 'The Lion King'. ((Foto: hwaddell))

The Lion King in Filmhuis De Zwaan in Uitgeest

UITGEEST - De Zwaan Cultureel presenteert op vrijdag 7 februari de film The Lion King in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. In Disney's The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige leeuwenkoning is geboren.

Op vrijdag 7 februari om 20.15 uur

Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa's broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba's verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

Remake

Deze remake is de meest natuurgetrouwe dierenfilm tot nu toe uit de koker van Disney. Het is een verhaal dat letterlijk gaat over leven en dood. Vooral de fotorealistische beelden worden door critici, omschreven als levensecht. De film komt over als een echt spektakel en oogt als de volwassen versie van het origineel. De film is een enorm succes in de bioscopen en een must-see voor jong en oud.

Toegang

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online te koop op www.dezwaancultureel.nl of aan de zaal. Adres: Middelweg 5 in Uitgeest.

Meer berichten