Onthulling zwerfafvalborden door wethouder Brouwer

Algemeen
Wethouder Jelle Brouwer.
Wethouder Jelle Brouwer. (Foto: Website gemeente Uitgeest)

UITGEEST - Wethouder Jelle Brouwer onthult, samen met leerlingen groep 8 van De Kornak, zwerfafvalborden. Dit gebeurt op donderdag 25 juni 2020 om 12.30 uur bij het speelparkje naast de Kornak, Benningskamplaan, Uitgeest. Deze leerlingen hebben de borden ontworpen.

Project

De leerlingen van groep 8 van de Kornak wonnen dit jaar een prijsvraag die onderdeel was van het project ‘Jongeren & Politiek’. In dit project maken basisscholen in Uitgeest kennis met de Jeugd en Jongerenraad, de politiek en het gemeentehuis. Het doel is om kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken over politiek en om ze vaardigheden mee te geven zoals in groepen werken en presenteren.

Winnende opdracht

De opdracht die groep 8 kreeg was: ‘Hoe maken we Uitgeest minder vervuilend?’ Hun idee was om hier speciale verkeersborden voor te ontwerpen. Dat is nu gebeurd. Donderdag 25 juni worden de door hen ontworpen zwerfafvalborden onthult in het speelpleintje naast de Kornak. Ook de Jeugd en Jongerenraad is daarbij aanwezig. Daarna gaan de leerlingen suppen door de sloten om zwerfafval op te ruimen.