Tarifering afvalbakken Uitgeest: Wie weet het?

Algemeen
Tarifering afvalbakken Uitgeest: Wie weet het? (Foto: aangeleverd)
Tarifering afvalbakken Uitgeest: Wie weet het? (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Binnenkort worden de afvalbakken vervangen. Er is keuze tussen een grote of een kleine restafvalbak. Uitgeester Theo van Greuningen vraagt aan de gemeente én aan DBI Container Service of er verschil is in tarifering tussen een grote of kleinere afvalbak.

Team Ondersteuning Wijkbeheer-Zuid, Domein Beheer Openbare Ruimte antwoordt: “Het gebruik van een grote of kleine container maakt in de kosten voor u geen verschil. Zoals in de brief geschreven is, worden de containers straks éénmaal per drie weken geledigd en betaalt u voor de restafvalcontainer per lediging (dus: het aantal keren dat u de restafvalcontainer aan de weg zet, is leidend hierin). Het kan dus voordelig zijn om een grote restafvalcontainer te gebruiken.”

De klantenservice DBI Container Service laat het volgende weten: “Vanaf 1 januari 2021 betaalt u een variabele afvalstoffenheffing voor restafval. De afvalstoffenheffing bestaat dan uit een vast en een variabel deel. Het variabele deel wordt bepaald door hoeveel keer u per jaar uw restafvalcontainer laat legen en welk formaat u aanschaft. Voor het ledigen van een kleinere container van 140 liter betaalt u minder dan voor een grote container van 240 liter.”

Mijn vraag aan de Gemeente Uitgeest is:

Wat is het juiste antwoord? Zo te merken weet de gemeente het ook niet, want ondanks twee mails krijg ik geen enkele reactie.

Theo van Greuningen,

Uitgeest.