Slopershamer velt tribune FC Uitgeest

Algemeen
Slopershamer velt tribune FC Uitgeest.
Slopershamer velt tribune FC Uitgeest. ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST - De tribune van FC Uitgeest, die 45 jaar trouw heeft dienstgedaan, is woensdag 21 april gesloopt. Deze was sterk verouderd, waardoor het bestuur de veiligheid niet meer kon waarborgen. Het bestuur oriënteert zich of en in welke vorm een tribune op deze plek terugkomt en wat er financieel mogelijk is.

Er is een stukje Uitgeester voetbalhistorie verloren gegaan. De tribune op het hoofdveld werd 12 september 1976 in gebruik genomen door de ereleden Jan Vonk en Arie Smit en de burgemeester de Nijs. En volgens het jubileumboek van USVU zorgde de Uitgeester Harmonie en het tamboerkorps voor de muzikale omlijsting. De tribune had bouwkundig dezelfde contouren als het clubhuis.

Koe op het veld

De bezoekers hebben vanaf de tribune veel mooie wedstrijden meegemaakt. Zowel in de tijden van USVU en FC Uitgeest. Kampioenschappen werden hier gevierd, prachtige wedstrijden tijdens het ICG Toernooi, jubileumwedstrijden tegen oud-internationals, een oefenwedstrijd tegen Ajax, een wedstrijd in de voorbereiding tussen AZ en Volendam en KNVB jeugdwedstrijden. En dan die die koe, die na een wedstrijd van het eerste elftal mocht grazen op het hoofdveld en toen zij in een hoek ‘alles liet lopen’ er een groot feest losbarstte in het clubhuis. Heel bijzonder.

De voorbereidende werkzaamheden waren al uitgevoerd door enkele vrijwilligers van de vereniging onder leiding van Cor Feenstra, maar afgelopen week is de sloop van de tribune vakkundig uitgevoerd door firma GP Groot uit Heiloo. Er waren asbestdeeltjes aangetroffen in de kit rondom het raamkozijn. Ondanks dat de asbest een zeer kleine hoeveelheid betrof, is dit op zorgvuldige en veilige manier verwijderd.

De gemeente zal binnenkort ook gaan starten met de renovatie van de grasvelden. De bestaande drainering van het hoofdveld wordt vervangen en krijgt een nieuwe sproei-installatie. In de komende periode zal worden gestart met deze werkzaamheden en de vereniging verwacht dat zij bij de start van het nieuwe seizoen gebruik kunnen maken van deze nieuwe grasmat. Of er dan ook een nieuwe tribune staat is nog niet duidelijk.