Ingezonden mail: ‘Welkom jongeren!’

Algemeen
'Welkom jongeren!'
'Welkom jongeren!' ((Foto: archief))

“De laatste tijd lees ik wekelijks boze ingezonden reacties in deze krant over toekomstige jongerenhuisvesting bij vooral de Zienlaan en de Benesserlaan. Hierin worden raadsleden en wethouders geschoffeerd, verdacht gemaakt, gewantrouwd. Negatieve insinuaties voeren de boventoon. Deze akelige teneur doet niemand goed en is op termijn schadelijk. Ik wil daarom graag een positief bericht afgeven.

De wethouders en raadsleden voelen de noodzaak tot jongerenhuisvesting maar al te goed en er is - zoals eerder geschreven - geen tijd te verliezen. Zij lijken nu standvastig in hun keuze; zowel de Zienlaan als de Benesserlaan komen in aanmerking. Natuurlijk is niet iedereen blij met welke oplossing dan ook, want, ik citeer Johan Cruijf: ‘Elk voordeel heb z’n nadeel.’ In die zin kunnen zij het nooit goed doen. Statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning voor vijf jaar) krijgen ook een plek. Elke gemeente is verplicht een aantal statushouders te huisvesten. Zij neemt daarmee dus haar verantwoordelijkheid.

Ik ben blij, dat de jongeren straks in dit dorp kunnen blijven wonen. Behalve dat diversiteit beter is voor het welzijn van een gemeenschap komt het onze economie ten goede, biedt het kansen voor ondernemerschap, voor frisse ideeën en energie. En voor het stichten van gezinnen.
Dus wat mij betreft: jongeren, welkom! Laat je niet uit het veld slaan door alle negatieve berichtgeving over jullie toekomstige locatie.

Ik hoop dat jullie hier of in de nabije omgeving succesvol kunnen werken en ondernemen, een goed sociaal netwerk kunnen opbouwen en jullie je thuis zullen voelen!”

Marjolein Geldermans, Uitgeest.