Vanaf nu: vaccineren zonder afspraak in Uitgeest

Algemeen
Bert van de Velden - GGD Kennemerland.
Bert van de Velden - GGD Kennemerland. (Foto: Melanie Caitlin)

COLUMN - Zoals bekend zitten we in de tweede helft van de vaccinatiecampagne en gaan we het opgebouwde netwerk aan test- en vaccinatievoorzieningen ontmantelen. We schakelen terug naar één massa test- en vaccinatielocatie op Schiphol en zetten daarnaast in op een fijnmazig aanbod dat zich vooral richt op bijzondere doelgroepen. 

Bert van de Velden - GGD Kennemerland

Nu we nog een uitgebreid netwerk hebben staan en we graag iedereen in de gelegenheid willen stellen om zich dicht bij huis te laten vaccineren, start GGD Kennemerland met een open inloop, te beginnen in Uitgeest en later ook op andere locaties.

Prikken zonder afspraak Uitgeest

Vanaf maandag 2 augustus kan iedereen van 12 jaar en ouder, die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, in Uitgeest (locatie De Zien aan de Zienlaan 4) terecht voor de eerste prik zonder afspraak. Op de locatie in Uitgeest wordt gevaccineerd met BioNTech/Pfizer. De mogelijkheid om langs te komen zonder afspraak geldt alleen voor mensen die nog geen vaccinatie-afspraak hebben staan en voor de eerste prik komen. Geadviseerd wordt te kijken op de website van de GGD Kennemerland om meer te weten over de openingstijden en wat je mee moet nemen. Spreekt u in uw omgeving wellicht mensen die moeite hebben ervaren om een afspraak te maken? Wijs ze dan vooral op deze mogelijkheid.

Een beetje lief zijn voor elkaar, is niet verkeerd.

Vaccineren zonder afspraak: bedreigingen 

Wat mij nog wel van het hart moet is dat het op onze test- en vaccinatiestraten nog steeds voorkomt dat medewerkers worden lastiggevallen of zelfs bedreigd. Soms gaat het om mensen die verward gedrag laten zien, maar ook om mensen die niet mis te verstaan uiting geven aan hun ongenoegen over testen en vaccineren. Tevens hebben we ook te maken met schriftelijke bedreigingen. Hoewel het hebben van een eigen mening en het uiten daarvan in onze samenleving een grondrecht is, kan niet worden toegestaan dat geweld, fysiek of verbaal, tegen hulpverleners plaatsvindt.

We zien gelukkig de meldingen weer dalen en de vaccinatiegraad is hoog. Dus we zijn al ver op streek. Ook al denk je er anders over, laat dan wel de mensen hun werk doen voor degenen die zich wel door testen en/of vaccineren beschermd voelen. Een beetje lief zijn voor elkaar, is niet verkeerd.