Er wordt weer bier getapt

Algemeen
Ook in Eetcafé Klaas, hier met eigenaren Niek Groen (l) en Jos Keijsper achter de toog, is het eindelijk weer tijd voor een vers getapt biertje.
Ook in Eetcafé Klaas, hier met eigenaren Niek Groen (l) en Jos Keijsper achter de toog, is het eindelijk weer tijd voor een vers getapt biertje. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST - De horeca- en cultuursector mag sinds woensdag weer open. Weliswaar tot 22.00 uur, maar het scheelt een slok op een borrel na alle voorgaande maatregelen. Ook voor de horeca in gemeente Uitgeest zorgt dit voor een fikse opluchting. 

Gasten maakten vanaf woensdag al druk gebruik van het heropende uitgaansleven. Er wordt weer bier getapt, wijn geschonken en diners geserveerd. 

Verbouwingen

Dat geldt even niet voor restaurant Havenrijk aan de Lagendijk. “We zijn begin januari begonnen met een verbouwing in ons restaurant. Er komt onder meer een heel nieuw bargedeelte. We hebben van de nood een deugd gemaakt tijdens de gedwongen sluiting door het kabinet. Maar zaterdag 12 februari moet alles gereed zijn, en gaan ook wij weer open”, laat eigenaar Ricardo Lubbes weten. Ook bistro ’t Schippersrijk blijft nog even gesloten vanwege een verbouwing. De zaak aan Lagendijk 3 ontvangt vanaf 16 februari weer gasten.

Nachtleven

De lokale horeca gaat ervan uit dat de openingstijden binnenkort nog meer verruimd worden, zodat in Uitgeest het nachtleven weer gevierd kan worden.