Passie voor het ambacht siert Staalconcept

Partnerbijdrage
Passie voor het ambacht siert Staalconcept.
Passie voor het ambacht siert Staalconcept. ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST - Ambachtelijk vakmanschap. Iets moois creëren met je handen. Die bijzondere en door velen gewaardeerde passie en gave bezit Sander Prigge. Samen met zijn vrouw Merelin runt hij sinds 2015 succesvol Staalconcept in Uitgeest. Custom made projecten voor particulieren vormen het merendeel van zijn opdrachten voor het antieke, klassieke en moderne interieur.

Sander heeft op zijn vakgebied een ervaringsrijk verleden. “Na vijftien jaar in de metaaltechniek te hebben gewerkt, vond ik het tijd om productiewerk in loondienst achter me te laten en te kiezen voor het écht mooie van het werken met staalproducten. En vooral: er creatief mee bezig te zijn. Dat is begonnen met het mondjesmaat maken van sierhekwerken en meubelstukken. Inmiddels vormen de op maat gemaakte en naar specifieke wensen vervaardigde stalen industriële binnendeuren de hoofdmoot van de handgemaakte productie. Industriële binnendeuren zijn een upgrade voor de woning. Door de tijdloze uitstraling zijn het eyecatchers, die lichtval doseren, ruimtelijk werken en een verrijking van het interieur zijn. Vermeldenswaardig is, dat beide kanten hetzelfde aanzicht hebben.”

Passie

Dat de liefde voor het ambacht zijn bedrijf Staalconcept siert, dat is helder. Wat Sanders’ ogen zien, kunnen zijn handen. “Het is toch prachtig om persoonlijke wensen van mensen in te kunnen vullen en exclusief iets te ontwerpen en te maken. Opdrachten variëren van uitgesproken ideeën en gemaakte ontwerpen tot je de vrije hand laten.”

Perfectie

Zijn roem is Sander vooruitgesneld. Inmiddels hebben binnenhuisarchitecten en aannemers dankzij mond-tot-mond aanbevelingen hem weten te vinden. “Mensen investeren momenteel graag in kwaliteit en afwerking. En exclusiviteit. Ik vertaal veelzijdigheid graag in perfectie. Ik stel hoge eisen, vanaf de beginnende laswerkzaamheden tot aan het eindproduct. Ik voel me vaak een beeldend kunstenaar. Of het nu gaat om een industriële binnendeur, een tafelonderstel, een sierhekwerk of een kunstobject.”

Staalconcept gebruikt uitsluitend A- kwaliteit staal , een dubbellaags hoogwaardige poedercoating en gelaagd veiligheidsglas . Op de website biedt Staalconcept de mogelijkheid om je eigen deur te ontwerpen in een zelf ontwikkelde deuren configurator.

Meer informatie: www.staalconcept.nl, Westerwerf 56, Uitgeest, tel. 06-83222032.