Vogelkijkweekend bij 'Fort'

  Nieuws
(foto: Inundatie van voor de restauratie, Studio Botman)
(foto: Inundatie van voor de restauratie, Studio Botman) (rodi.nl)

UITGEEST - Landschap Noord-Holland zet over een paar dagen de sluizen open. De weilanden rondom Fort bij Krommeniedijk in Uitgeest raken de komende weken langzaam onder water en dit trekt honderden vogels. Zaterdag 10 en zondag 11 maart kan iedereen komen kijken tussen 10.00 en 16.00 uur. Iedereen is welkom op het fort met mooi uitzicht op de natte weilanden.
Boswachter Jelle Abma: “Elk jaar zetten we een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water (inunderen). Zo ontstaat een plas-drassituatie die honderden en soms duizenden vogels aan trekt. Juist hier komen vooral steltlopers en eenden op krachten voor ze doorvliegen naar hun broedgebied of een broedplek ter plaatse. Voedsel wordt door het vernatten beter bereikbaar. En de vogels vinden het ondiepe water prettig om de nacht door te brengen! De meeste grutto’s zijn nu onderweg naar Nederland, we verwachten hier al binnenkort de eerste grutto’s te zien. ”
De toegang tot het fortterrein bedraagt 2 euro (kinderen tot 12 jaar en Beschermers gratis). Toegang tot het belevingscentrum en consumpties wordt apart betaald. Honden worden niet toegelaten. Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest.

Meer berichten