Koepel van Uitgeester scholen betrekt modern kantoor

  Nieuws
Directeur-bestuurder Robert Smid bij het kersverse logo. ''ISOB maakt nu grote sprongen op tal van inhoudelijke thema’s.’’ (Foto: ISOB)
Directeur-bestuurder Robert Smid bij het kersverse logo. ''ISOB maakt nu grote sprongen op tal van inhoudelijke thema’s.’’ (Foto: ISOB) (rodi.nl)

CASTRICUM/UITGEEST - Scholenbestuur ISOB heeft officieel zijn verbouwde kantoor Castricum in gebruik genomen. ISOB, de koepel van onder meer de Uitgeester school de Wissel, betrekt een moderner en toegankelijker kantoor. De heropening valt samen met de introductie van een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.
Het was tijd om zowel de huisstijl als het kantoor (aan de Sokkerwei in Castricum) een opfrisbeurt te geven. Een toepasselijk moment, vindt directeur-bestuurder Robert Smid: ''De ISOB heeft de afgelopen twee jaar de basis op orde gebracht en de organisatie maakt nu grote sprongen op tal van inhoudelijke thema’s.''
Zo heeft ISOB (Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs) vorig jaar een positief inspectiebezoek gehad, waarbij opgemerkt werd dat de bestuurskoepel zijn zaken goed voor elkaar heeft en van daaruit zich op vele fronten aan het ontplooien is.
Binnen ISOB is men bezig met een professionaliseringsslag. Alle medewerkers kunnen masterclasses volgen bij de eigen 'ISOB Academie', ter inspiratie, verbreding en verrijking. Smid: ''Behalve dat de leerkrachten veel opsteken van de masterclasses zelf, wisselen ze ook ervaring uit met collega's van andere scholen en dat is zeer waardevol gebleken.'' Daarnaast volgen de directeuren van alle twintig scholen nascholing op het gebied van leiderschap.
ISOB verzorgt onderwijs aan de kinderen op de scholen in Uitgeest, Castricum, Bergen, Egmond, Heiloo en Alkmaar.

Meer berichten