Fort aan Den Ham weer open

  Nieuws

UITGEEST - Fort aan Den Ham in Uitgeest is zondag 9 juli weer voor publiek geopend. Het werd gebouwd in 1903 voor de verdediging van Amsterdam tegen mogelijke vijanden rondom. De openstelling is van 11.00 tot 16.00 uur en iedereen is welkom. Er is ruim parkeergelegenheid.

Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203. Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol met soldaten en zware kanonnen. De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer.
Zoveel mogelijk wordt het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten. Er wordt deze dag een radioverbinding gelegd met andere forten in de Telegrafistenruimte.
Er zijn diverse exposities te zien over de Stelling, WOII, militaire communicatie, de Linie van Beverwijk, Slag bij Castricum en de Politionele acties gedurende 1945-1950 in voormalig Nederlands-Indië. Ieder uur rondleidingen met gids. Vrij rondlopen mag ook. Het fort is rolstoelvriendelijk en honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan.

Meer berichten