Word jij de nieuwe Michael Jordan?

Algemeen
Op de foto zie je de spelers van het team U14.  Hun coach en trainer is Seiy Vroegindeweij.
Op de foto zie je de spelers van het team U14. Hun coach en trainer is Seiy Vroegindeweij. Foto: aangeleverd

WATERLAND - Van de teamsporten zijn voetbal en hockey het meest bekend in Waterland. Maar wist je dat je ook kan basketballen in Waterland? Basketball-vereniging The Monks bestaat volgend jaar al vijftig jaar. The Monks spelen in de sporthal aan ‘t Spil Monnickendam en zoeken nieuwe teamgenoten. Elke dinsdagavond en donderdagavond trainen de spelers tussen 8 en 18 jaar van 18.30 tot 19.45 uur in sporthal ‘t Spil. 

Basketball is in Amerika uitgevonden door James Naismith, een gymnastiekleraar in Springfield. In de winter van 1891 kreeg hij van de directeur van de school de opdracht om een nieuw spel te verzinnen. Omdat het buiten erg koud was, moest het een binnenspel worden. Na lang nadenken hing hij twee perzikmanden aan het balkon op elk eind van de gymzaal en kwam hij met dertien spelregels voor het spel. Naismith maakte twee teams van vijf spelers die een voetbal door de mand moesten mikken. Basket Ball (zo schreef je dat toen) was uitgevonden... In het begin had de mand gewoon nog een bodem waardoor het erg moeilijk was om de bal er na een score weer uit te krijgen. Pas later werd de basket vervangen door een ijzeren ring met een netje. 

Heb jij zin om te kijken of basketball wat voor jou is? Woon je op Marken, in Monnickendam, Ilpendam, de Purmer, Katwoude, Overleek, Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland of Watergang? Kom dan gratis en vrijblijvend een paar keer mee oefenen bij basketball vereniging The Monks in sporthal ’t Spil. 

Wie weet wordt jij de nieuwe Michael Jordan! Kijk op www.themonks.nl