Online jongerentafel over Regionale Energie Strategie: praat mee

Algemeen
Praat mee over duurzame energie. Wat vindt jij van zonne-energie en windmolens?
Praat mee over duurzame energie. Wat vindt jij van zonne-energie en windmolens? (Foto: PIxabay)

WATERLAND -  Gemeente Waterland organiseert dinsdag 25 mei een online jongerentafel (18-35 jaar) over de Regionale Energie Strategie (RES).  De inzet van de RES is om energie te besparen en stap voor stap over te gaan naar duurzame energie en warmte  o.a. door inzet van zonne-energie en windenergie. De gemeente Waterland wil graag weten hoe jongeren denken over duurzame energie. Aanmelden om online mee te praten kan via communicatie@waterland.nl 

In Waterland spelen de volgende vraagstukken: windmolens bij de Nes, duurzame woningbouw, woningen aardgasvrij, laadpalen voor elektrische auto’s.

Het specifieke doel van de bijeenkomst is om erachter te komen hoe Waterlandse jongeren tussen de 18 en 35 jaar denken over duurzaamheid. En specifiek over zonneweides en  windmolens. 

Doel van de bijeenkomst. Hoe denken Waterlandse jongeren over duurzaamheid? En specifiek over zonneweides en windmolens? Welke innovatieve ideeën hebben zij hieorver? De resultaten van de avond worden met de gemeente waterland gedeeld.

Praktische info: 

Online bijeenkomst via Teams, dinsdag 25 mei van 19.00 tot 21.30 uur. Het gesprek met wethouder van de Weijenberg wordt geleid door gespreksleiders van jongres. Meer info over jongres vind je op www.jongres.nl