Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Verkiezingsdebatten LIVE bij Omroep PIM

Algemeen
Wouter Terpstra en Patty de Jong, die de raadsvergaderingen op de voet volgen en live duiden op Omroep PIM, zullen de debatten leiden.
Wouter Terpstra en Patty de Jong, die de raadsvergaderingen op de voet volgen en live duiden op Omroep PIM, zullen de debatten leiden. (Foto:aangeleverd)

WATERLAND - Omroep PIM heeft met de zes politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen drie debatavonden georganiseerd. Op 28 februari, op 7 en op 10 maart. Alle kernen komen aan bod in drie debatavonden Deze debatten worden live uitgezonden vanaf 20.15 uur op Omroep PIM.

28 februari vindt het eerste debat plaats in Dorpshuis Het Trefpunt op Marken. De kernen die hier aan bod komen zijn Marken, Uitdam en Zuiderwoude.

7 maart gaan de partijen opnieuw met elkaar in debat, dit keer in Dorpshuis De Nieuwe Boet in Watergang. Hier worden de relevante zaken besproken van Watergang, Broek in Waterland en Ilpendam.

Het laatste debat op 10 maart is het lijsttrekkersdebat. Locatie: Gemeentehuis Monnickendam. Hier worden de politieke zaken van Monnickendam, Overleek, Katwoude en De Purmer onder de loep genomen.

Standpunten politieke partijen

De politici krijgen gelegenheid hun standpunten te verwoorden over zaken als leefbaarheid, wonen, duurzaamheid, verkeer, groenvoorziening, sport etc. Wouter Terpstra en Patty de Jong, die de raadsvergaderingen op de voet volgen en live duiden op Omroep PIM, zullen de debatten leiden. Hier zal veel input van de kernraden bij gebruikt worden en zij zullen zoveel mogelijk de inwoners bij de debatten betrekken.

Oproep

Inwoners kunnen vragen aan de politiek insturen aan redactie@omroep-pim.nl. De vraag kan dan live in de uitzending gesteld worden of meegenomen worden in het debat. De zalen gaan om 20.00 uur open voor publiek.

Omroep PIM Kieswijzer

Naast het kijken en luisteren naar de debatten kunnen inwoners ook de standpunten van de diverse partijen te weten komen door de kieswijzer in te vullen. Deze staat vanaf donderdag 24 februari online op https://kieswijzer.omroep-pim.nl.

Afbeelding