(Foto: Ria Houweling-Bouwman )

Felix wint voorleeswedstrijd

WATERLAND - Felix Tjeertes van de Van Randwijkschool uit Ilpendam heeft woensdagmiddag 13 februari de voorleeswedstrijd gewonnen in de gemeente Waterland. Deze wedstrijd vond plaats bij de Karmac Bibliotheek te Monnickendam. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de gemeente Waterland vertegenwoordigen in de provinciale finale. Wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

De kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Nadat de kandidaten voorgelezen hadden uit hun boek, trok de jury zich terug om overleg te plegen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Ilse Raasing (dir. SKW) gesproken. Felix was de winnaar.

Zeven dagen zaterdag

Hij las voor uit het boek 'Zeven dagen zaterdag' van schrijver P. Maar. De jury vond het erg knap dat hij het verhaal erg goed had verteld, een moeilijk stukje had gekozen. Dat er bij gezongen werd vond de jury ook erg knap.

Tip

Een tip voor de volgende ronde was dat hij in het begin wat nog moest inkomen door waarschijnlijk de zenuwen en dat hij iets meer contact kan maken met het publiek. De jury bestond uit dir. SKW Ilse Raasing, oud onderwijzers en lid van de VoorleesExperts Dia Groenewoud en wethouder Ton van Nieuwkerk.

Meer berichten