Fit en gezond op de Gouwzee

  Nieuws
Kinderen van basisschool De Gouwzee in Monnickendam sloten het project Fit en gezond af. (Foto: aangeleverd)
Kinderen van basisschool De Gouwzee in Monnickendam sloten het project Fit en gezond af. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Kinderen van basisschool De Gouwzee in Monnickendam sloten donderdag 5 april het project 'Fit en gezond' af. De afgelopen weken zijn de leerlingen op excursie geweest naar de tandarts, hebben ze onder andere veel geleerd over de reis door het lichaam van voedsel en in de bovenbouw weten ze veel over virussen en bacteriën. Op de afsluitende avond was er gelegenheid om mee te doen aan de quiz over dit thema.
Elk jaar wordt op obs De Gouwzee gedurende enkele weken in alle groepen gewerkt aan een project; dit jaar was het thema: Fit en Gezond. Als feestelijke opening was er een half uurtje fitness voor de hele school op het schoolplein met aansluitend een schoolontbijt; natuurlijk met gezonde producten!

Gezonde lunchtrommeltjes

In de klas werd de afgelopen tijd dagelijks kritisch naar de tussendoortjes en in lunchtrommels gekeken. Eten we wel gezond? Diëtiste Suzanne Vonk heeft de kinderen geleerd dat water het meest gezonde drankje is...daar zit namelijk geen suiker in. Er werden veel sportieve activiteiten gedaan zoals: bootcamp, yoga, taekwando en aquajoggen. De Sportservice uit Monnickendam verzorgde buitenspellessen op het schoolplein. Verder is er gezamenlijk gekookt en zijn er gezonde tussendoortjes gemaakt.
Levend ganzenbord

Er waren excursies naar het Volendam stadion, turnvereniging Mauritius, de sportschool in Monnickendam, tandartspraktijk De Krom en Micropia in Amsterdam. Ter afsluiting van het project werd de school donderdagavond omgetoverd tot een levend ganzenbord waarbij je allerlei vragen over het thema fit en gezond kunt beantwoorden. Een leuke manier voor de kinderen om samen met ouders, opa en oma, broer of zus te ontdekken waar de groepen de afgelopen weken mee bezig zijn geweest.

Meer berichten