Happen & Trappen Monnickendam zeer succesvol

  Nieuws
De actie stond dit jaar in het teken van Help Cor op weg. (Foto: aangeleverd)
De actie stond dit jaar in het teken van Help Cor op weg. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - De tweede editie van Happen en Trappen vond zondag 27 mei plaats in Monnickendam. Een culinaire fietstocht, georganiseerd door Rotaryclub Monnickendam, waarbij geld ingezameld werd voor het goede doel 'Help Cor op Weg'. De organisatie blikt terug op een geweldig evenement met een fantastische opbrengst. De culinaire fietsroute door Waterland was circa 35 kilometer lang en ging van Bierderij Waterland, via de dijk bij Katwoude naar Volendam, Edam, Kwadijk, Purmer, Ilpendam en Overleek weer terug naar Monnickendam.
Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op vijf huisgemaakte gerechtjes, variërend van een blini met zalm tot een broodje pulled pork en een trifle. De deelnemers waren bijzonder enthousiast over de heerlijke gerechten. Mede door het prachtige weer en het heerlijke briesje op de fiets namen ruim 120 deelnemers aan de culinaire fietstocht mee, waarvan velen zich reeds vooraf voor het evenement hadden ingeschreven.

Help Cor op Weg

De actie stond dit jaar in het teken van de actie Help Cor op Weg. Cor Martis (38) is volledig rolstoelafhankelijk en heeft een beperkte arm/handfunctie. In september fietst hij van Maastricht naar Monnickendam om geld op te halen voor een nieuwe rolstoelbus. Als extra training deed de Monnickendammer ook aan Happen & Trappen mee, samen met zijn begeleider Jan Peter Valk van Kernpraktijk OosterEe.
Opbrengst

Met de opbrengst van Happen & Trappen helpt ook Rotary Monnickendam hem een stukje op weg. Mede dankzij sponsoring van onder andere hoofdsponsoren Bakkerij Kees Gutter, Leguit Roos en Jachthaven Waterland, kon er, na aftrek van de kosten, aan het einde van de middag een cheque van € 3000 aan Cor worden overhandigd. Een resultaat waar Rotaryclub Monnickendam bijzonder trots op is en waar Cor ontzettend blij mee is. Met nog maar een paar duizend euro te gaan is hij nu wel heel erg dicht bij zijn einddoel!

Meer berichten