Wethouders geven les in duurzaamheid op OBS Wijdewormer

  Nieuws
Wethouders Kees van Waaijen en Jeroen Schalkwijk geven les in duurzaamheid op OBS Wijdewormer. (Foto: aangeleverd)
Wethouders Kees van Waaijen en Jeroen Schalkwijk geven les in duurzaamheid op OBS Wijdewormer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WIJDEWORMER - De schooldag werd net even anders voor leerlingen van groep 5/6 en 7/8 van OBS Wijdewormer. Wethouders Kees van Waaijen en Jeroen Schalkwijk gaven donderdagochtend 25 januari een gastles over duurzaamheid en zonne-energie.


De duurzaamheidsles is onderdeel van de Energy Battle die maandag 15 januari in Wormerland van start is gegaan. De Energy Battle is een energiebesparingswedstrijd, zowel op school als thuis. Hierdoor krijgen de leerlingen en hun ouders op speelse wijze inzicht in hun energieverbruik. In de duurzaamheidsles leerden de leerlingen over de werking van zonne-energie en welke mogelijkheden voor energiebesparing dit biedt.

De geplaatste zonnepanelen op het dak van een aantal basisscholen in gemeente Wormerland vormden het uitgangspunt van deze les. De gemeente Wormerland heeft deze zonnepanelen aangeboden. Om de kinderen voor dit project te enthousiasmeren stelde Omgevingsdienst IJmond een duurzaam lespakket samen.

Wethouder Jeroen Schalkwijk: "We vinden het belangrijk om de jeugd bij energiebesparing te betrekken en ze na te laten denken over het opwekken van duurzame energie." Daar sluit wethouder Kees van Waaijen bij aan: "Door ze in deze les over energiebesparing te vertellen hopen we de leerlingen bewust te maken van energieverbruik. De jeugd heeft de toekomst!"

Als afsluiting knutselden de leerlingen een kartonnen zonnebloem, een Picosol, die op een zonnecel werkt. De zonnebloem draait wanneer deze in het zonlicht staat. Bovenbouwleerlingen van OBS Weremere, WormerWieken, OBS De Harpoen en OBS De Eendragt hebben deze les al eerder gevolgd. Dit geeft leerlingen in de gemeente Wormerland de kans om over de mogelijkheden van verduurzaming en zonne-energie te leren.

Meer berichten