Leerlingen Willibrordschool in actie voor kapitein Tom

Nieuws

ZAANDAM - De Sail-week is alweer een paar weken geleden, maar bij kapitein Tom staat de dag van deze spectaculaire uittocht nog vers in zijn geheugen. Hij raakte tijdens de uittocht zijn schip kwijt. Tot op heden heeft niemand het schip van de ontroostbare kapitein nog teruggevonden. Maandag 14 september nam hij daarom contact op met de Willibrordschool.

Via een videoboodschap deed kapitein Tom een emotionele oproep. Hij vroeg de kinderen om hem te helpen met het terugvinden van zijn schip. Hierop werd spontaan gereageerd en de hele school werd ingezet. De kinderen knutselden, ontwierpen en deden proefjes: drijven en zinken. De groepen 1 tot en met 4 hebben zelfs een tocht met een rondvaartboot gemaakt en de groepen 5 tot en met 8 zijn naar het Scheepvaartmuseum geweest. Kortom, genoeg ideeën om tot een oplossing te komen.
Vorige week vrijdag bezocht kapitein Tom hoopvol de school. Hij was ontroerd door al de reacties, keek verwonderd naar de mooie zelfgemaakte scheepjes, luisterde naar troostvolle woorden en liedjes en schudde handjes van kleine matroosjes en kapiteintjes. Om 12.15 uur werd hij toegezongen door alle kinderen van de Willibrordschool. De shantiliedjes schalden over het met vlaggen versierde plein.
Vele ouders staken Tom nogmaals een hart onder de riem. Het deed de kapitein bijzonder goed en het was een grote troost voor hem. Hij voelde zich, al had hij zijn schip nog niet terug, de koning van de dag.