Werk van Erma Mölder.
Werk van Erma Mölder. (Foto: Erma Mölder)

Expositie bij Ten Wolde

KROMMENIE - In het pand van Ten Wolde was afgelopen december een expositie. Veel bezoekers reageerden toen zo enthousiast dat Mieke ten Wolde besloot om met een aantal andere kunstenaars erbij een volgende tentoonstelling te organiseren. Deze vindt vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart plaats bij Ten Wolde in Krommenie.

De volgende kunstenaars gaan exposeren: Ria Roth uit Krommenie met warme stillevens, maar ook krachtige doeken waarin de kijker zelf de duiding kan invullen. Richard Dhauw uit Enkhuizen werkt met verschillende materialen, zoals, gaas, hout, steen en meer en maakt sculpturen en beelden. Marian Frederiks uit Krommenie schildert met olieverf en acryl met een fijne penseelvoering bijzondere duinlandschappen, meren in onze omgeving en weidelandschappen. De kunstenares toont heel veel nieuw werk.

Erma Mölder uit Wieringerwerf werkt met oud hout, ijzer en gebruiksvoorwerpen. Ook zij maakt abstracte doeken met olieverf. Gerdien van de Geer uit Wormerveer schildert met olieverf, portretten, industrie in de omgeving en meer. Ze maakt ook figuren in keramiek. Hans van Geer uit Krommenie schildert oude industriepanden, kleurige impressies van landschappen en leeft zich op geheel eigen wijze uit met keramiek. Mieke ten Wolde uit Krommenie werkt als beeldhouwster het liefst met albast, serpentijn, maar ook met hout, krachtige beelden en tevens ook teder en kwetsbaar. Haar andere passie is het ontwerpen van sieraden. Ze werkt vooral met mooie stenen, knopen, hout en kleine accenten zilver.

De expositie is van 12.00 tot 17.00 uur te zien. De locatie van Ten Wolde is Zuiderhoofdstraat 80-82 in Krommenie.

Lees ook

Meer berichten