De herkenbare bus van Stichting vrijwilligersvervoer Zaanstreek.
De herkenbare bus van Stichting vrijwilligersvervoer Zaanstreek. (Foto: Vrijwilligersvervoer Zaanstreek)

Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek heeft nieuwe voorzitter

ZAANSTREEK - Jaap Knap is de nieuwe voorzitter van Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek. Knap volgt Karel van Leeuwen op die na negen jaar de voorzittershamer neerlegt. Van Leeuwen blijft wel aan de Stichting verbonden als bestuursondersteuner bij grote projecten. De Stichting is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als chauffeur of planner. Geïnteresseerden kunnen zich iedere werkdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur melden bij het kantoor.

Ondernemer Jaap Knap is jarenlang de grote kracht geweest van Knap Transportgroep en Automobielbedrijf Knap. Door zijn werkzaamheden heeft hij een groot netwerk opgebouwd en liggen de activiteiten van de Stichting in het verlengde van zijn kennisgebied: het zo efficiënt mogelijk regelen van transport.Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek is onlangs verhuisd naar een nieuw kantoor in het pand van Molletjesveer aan de Industrieweg 16 te Wormerveer. Alle vrijwilligers werken tegenwoordig in een mooie ruimte met alle nodige voorzieningen. Ook is er ruimte om vijf wagens te stallen. De verhuizing van het oude kantoor in het ZVH-pand aan de Industrieweg naar het nieuwe pand was noodgedwongen. ZVH is van plan huizen te bouwen op de locatie van het oude pand. Het nieuwe pand bevalt de Stichting overigens uitstekend. De 55 vrijwilligers, chauffeurs, planners, bestuurders en bestuursondersteuners, kunnen er uitstekend uit de voeten.

Jubileum

Ouderen en mensen met een beperkingen kunnen al tien jaar lang de diensten van Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek aanvragen om van A naar B te komen. Dit tienjarig bestaan viert de Stichting met het in gebruik nemen van een nieuwe bus die geschikt is voor het vervoeren van mensen met een beperking. Daarmee bestaat het wagenpark van de stichting uit vijf auto's: vier bussen met rolstoellift waar acht personen in vervoerd kunnen worden en een Volkswagen Caddy die geschikt is voor het vervoeren van drie personen en een rolstoel. De Stichting is trots op de stiptheid waarmee het vervoer wordt uitgevoerd. Dit komt omdat de ritten individueel te boeken zijn, en niet zoals bij andere vervoerders met elkaar worden gecombineerd. Als een klant bijvoorbeeld om 9.45 uur in het ziekenhuis moet zijn, haalt de stichting de klant thuis op en wacht tijdens de afspraak om de klant weer naar huis te brengen De klant betaalt alleen een bedrag per kilometer en dus niet de tijd dat de chauffeur wacht. Omdat de Stichting geen subsidies krijgt en de vergoeding die van de klant gevraagd wordt niet toereikend is, is de Stichting aangewezen op giften voor het kopen en het onderhouden van wagens. Kijk voor informatie en aanmelden als vrijwilliger op www.zaantreekvervoer.nl

Yvette van der Does
Meer berichten