Groepje nieuwkomers tijdens de Havensafari.
Groepje nieuwkomers tijdens de Havensafari. ((Foto: De Sluis))

Taal en ontmoeting voor nieuwkomers nu ook in Zaanstad Noord

ZAANSTAD NOORD - Nieuwkomers uit Zaanstad-Noord geven al langere tijd aan dat zij behoefte hebben aan het extra oefenen van de Nederlandse taal en ontmoeting met Zaankanters, een locatie zoals de Sluis maar dan bij hen in de buurt. Coördinatoren Truus en Sarah zijn in gesprek gegaan met de nieuwkomers en het sociaal wijkteam en gingen op zoek naar een locatie. Het bestuur van buurtcentrum De Lorzie was direct enthousiast en heeft een geschikte ruimte aangeboden.

Vanaf woensdag 11 september is er dus ook taal en ontmoeting (met koffie en thee) in Noord, van 14.00 tot 16.00 uur in Wormerveer, precies in de week van de alfabetisering die als thema heeft: durf mee te doen! De Sluis weet hoe belangrijk het is voor nieuwkomers om vanaf het begin mee te doen in Zaanstad, dus kom woensdag 11 september en klets lekker mee! Ook is het markt op het plein voor de Lorzie, dus is het boodschappen doen mooi te combineren met Nederlands oefenen en Zaankanters ontmoeten! Adres: Marktplein 3, Wormerveer.

Alfabetisering

'Durf mee te doen!', dat is het thema van De Week van de Alfabetisering 2019 (9-13 september). In de Zaanstreek kan iedereen die week meedoen en meekijken met verschillende taalactiviteiten. In de raadzaal van het Stadhuis trapt de BiebAcademy op 9 september af met een TaalCafé van 15.00 tot 16.30 uur. Er is een Taal-infomarkt in Kleurrijk, een taallunch in de Lobelia, de Sluis start in Zaanstad Noord, en ook in de Hofwijk in Kogerveld start een taalcafe die week. Meer informatie over de verschillende taal activiteiten: www.weekvandealfabetisering.nl.

Geslaagd uitje

De havensafari bood onlangs een interessante boottocht aan door de havens van Amsterdam voor nieuwkomers. Actieve nieuwkomer Sawsan regelde de aanmelding van 35 nieuwkomers, die genoten van de tocht op het water. EnTerwijl de vrijwilligers al van start gaan in Wormerveer, zijn de coördinatoren nog druk bezig om een nieuwe locatie in Zaandam of Zaanstad-Zuid te vinden. Sarah: "We konden niet meer blijven in de kantine van Meet the Mama's omdat daar nu een restaurant gevestigd is. Zodra we een nieuwe locatie hebben in Zaandam, gaan we ook daar zo snel mogelijk beginnen." Schrijf je in voor de nieuwsbrief via: www.zaanstadvoorvluchtelingen.nl

Yvette van der Does
Meer berichten