Nieuw Informatiepunt Zaanstreek

ZAANDAM - Veel informatie staat tegenwoordig op internet, maar het valt niet altijd mee om die te vinden. Om inwoners van de Zaanstreek daarbij te helpen is er in De Bieb voor de Zaanstreek een Informatiepunt geopend. Bezoekers worden er direct geholpen met vragen over MijnOverheid, Berichtenbox, Websites van overheid en gemeente, Websites voor zorg, Belasting en toeslagen en E-books.

Gratis toegang

Het Informatiepunt is op dit moment open op dinsdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in De Bieb Zaandam (Westzijde 170a). Vanaf oktober is het Informatiepunt daar ook iedere donderdagavond open van 18.30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis en bezoekers kunnen zonder afspraak langskomen.

Meer informatie staat op debieb.nl/informatiepunt, maar wie een vraag heeft, kan ook bellen met een medewerker op nummer 075 617 22 52 (op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur).

Achtergrond

Het Informatiepunt is een initiatief van acht overheidsorganisaties, waaronder de Belastingdienst, UWV en SVB. Zij hebben bibliotheken opdracht gegeven een Informatiepunt in te richten, zodat hun klanten beter geholpen kunnen worden bij het gebruik van hun websites. Deze hulpfunctie vinden ze een geschikte taak voor bibliotheken, omdat de openbare bibliotheek een voor iedereen bekende instelling is, laagdrempelig en betrouwbaar. Daarnaast past het Informatiepunt bij de taak die bibliotheken al uitvoeren: trainingen aanbieden op het gebied van de bestrijding van (digitale) laaggeletterdheid.

Op korte termijn zal het Informatiepunt worden uitgebreid naar De Bieb Krommenie en zullen ook de openingsuren verder worden verruimd. Uiteindelijk zal er in elke vestiging van De Bieb een Informatiepunt zijn.

Meer berichten