Avyola Jozsi (rechts op de foto) met haar vriendinnen tijdens de wandeltocht voor het goede doel.
Avyola Jozsi (rechts op de foto) met haar vriendinnen tijdens de wandeltocht voor het goede doel. ((Foto: aangeleverd))

Samen sterk tijdens Zaan de Wandel

KOOG AAN DE ZAAN - "Het raakte me diep, die saamhorigheid, de fantastische organisatie en de intieme momenten met de deelnemers en mijn vriendinnen!" Het was de eerste keer dat Avyola Jozsi uit Assendelft meeliep aan Zaan de Wandel. In totaal deden 3500 mensen mee. Een mooi bedrag van 90.000 euro - na het ter perse gaan van deze krant is het bedrag mogelijk nog verder opgelopen - is opgehaald voor het Antoni van Leeuwenhoek (NKI) en Anna's Huis in Zaandam.

Door Yvette van der Does

Afgelopen zondag bleef het gelukkig buiten droog. Het ontbrak het evenement aan niets. Avyola: "Alle lof gaat uit voor de organisatie! Het was mijn eerste keer. Ik was dan ook erg onder de indruk van alles. De wandeltocht vertrok vanaf het Topsport centrum De Koog. We konden goed starten na de opzwepende warming-up door De Club. Het werd een hele bijzondere tocht waarbij we flink werden aangemoedigd door de mensen aan de kant. Onderweg werden we alle 3500 goed verzorgd, met drinken, koek en stukjes fruit!" Avyola liep met haar vriendinnen de vijf kilometer. "Dat was nog best een hele afstand, als je weet dat je vriendin meeloopt en ziek is!", weet Avyola. "Maar haar vriendin heeft de eindstreep ook gehaald. Het is op zo'n dag mooi om te zien dat ze er dan even niet alleen voor staat. Bij het onthaal kregen we een mooie orchidee uitgereikt en was er een drumband met passende muziek."

Er voor iemand zijn

"Door mee te lopen tijdens Zaan de Wandel kun je ook laten merken dat je er voor iemand wil zijn. Dat lukt niet altijd door een telefoontje te plegen of elk dag te vragen hoe het gaat! Dit is een mooie manier om de liefde tussen de mensen te zien en te delen. Wie liepen met een T-shirt met daarop de opdruk 'Samen sta je sterk' en zo is het ook. Ik leer hiervan: dat we als gezonde mensen niet moeten piepen en moeten proberen het beste uit ons leven te halen!"

Bijna iedereen heeft wel te maken met de ziekte kanker - heeft een dierbare verloren of heeft het gelukkig dat hun naaste het gevecht heeft gewonnen. Avyola zet zich als schoonheidsspecialist zelf ook regelmatig belangeloos in voor mensen met kanker: ze verloor zelf haar nichtje op 37 jarige leeftijd.

Het bedrag dat is opgehaald voor Zaan de Wandel wordt ingezet voor onderzoeken en voor de ondersteuning en de begeleiding van patiënten in de Zaanstreek en daarbuiten.

Yvette van der Does
Meer berichten