Schrijftalent Helena Jeremiasse en tekentalent Jelle Roedema nemen hun prijzen in ontvangst.
Schrijftalent Helena Jeremiasse en tekentalent Jelle Roedema nemen hun prijzen in ontvangst. ((Foto: Ellis van Atten))

Paarse Griffel voor jong schrijf- en tekentalent

ZAANDAM - Op de Zaanse UITmarkt zaterdag 7 september jongstleden kregen schrijftalent Helena Jeremiasse (9 jaar) en tekentalent Jelle Roedema (9 jaar) een Paarse Griffel en Penseel uitgereikt door wethouder Natasja Groothuismink. De kinderen deden deze zomer mee aan de wedstrijd van FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad.

FluXus zette de zoektocht naar de kinderboekenschrijver en -illustrator van de toekomst in op de Zaanse Kinderboekenmarkt dit voorjaar. Kinderen die het leuk vinden om te schrijven, dichten of tekenen werden uitgenodigd om onder begeleiding van stadsdichter Ellis van Atten, illustratrice Myra Emmen-Riedel en verhalencoach Merel Metzing aan de slag te gaan met tekst en beeld.

Paarse Griffel en Penseel

Speciaal voor het meest veelbelovende jonge schrijf- en tekentalent liet FluXus een Paarse Griffel en een Paars Penseel maken in het FluXlab. Een jury bestaande uit de eerder genoemde schrijf- en tekendocenten selecteerde de meest veelbelovende talenten uit de inzendingen.

Doe ook mee

Om de deelnemers te bedanken en andere kinderen aan te moedigen meer te schrijven en tekenen nodigen de betrokken FluXus-docenten Ellis, Merel en Myra kinderen tot 16 jaar van harte uit mee te doen aan de Schrijf- en Tekenmiddag op woensdagmiddag 18 september bij FluXus op Westzijde 168 (Verkadefabriek). Tussen 15.30 en 17.00 uur wordt een gezellig moment gecreëerd om samen te schrijven en tekenen. Aanmelden kan via stadsdichter075@gmail.com.

Meer berichten