Train je hersenen, leer Bridgen

ZAANDAM - Altijd al willen bridgen, maar nooit toegekomen aan het leren van dit mooie spel, dat nooit verveelt? Jammer, maar niet te laat. De bridgevereniging BZN organiseert dit jaar vanaf medio oktober weer een cursus voor beginners. Ook al heeft u nog nooit gekaart, geen probleem! In tien lessen kunt u op basisniveau meespelen. Spelen in clubverband is naast de gezelligheid een uitdaging en houdt je geest scherp.

Bij bridgen zit je met 4 mensen aan een tafel. Eén van die 4 is jouw partner en samen met deze partner speel je tegen het andere paar. Er worden 6 rondes van 4 spellen gespeeld. Een hoffelijke houding tegenover de andere spelers aan je tafel is belangrijk en staat zelfs in de spelregels. Deze regels zijn over de hele wereld hetzelfde. Dit heeft het voordeel dat je ook (via internet) met mensen uit andere delen van de wereld kunt spelen.

Bridgen kun je vergelijken met koorddansen. Je kunt heel makkelijk de bedoeling uitleggen, maar zie het maar eens tot een goed einde te brengen.

Bridge is populair. In 1929 begon de AVRO met een "bridgepraatje" op de radio en in 1935 groeide dit uit tot een cursus. In 1985 was er een heel populaire bridgecursus, ook van de AVRO, op de televisie. In die tijd zijn veel clubs opgericht, ook BZN.

BZN is een kleine vereniging. Daardoor zijn sociale contacten in onze vereniging erg belangrijk. Lid worden is dan ook een goede manier om nieuwe kennissen en vrienden te verkrijgen. Bovendien oefen je ook je geheugen en speltaktiek. Er wordt elke maandagavond in de sfeervolle Arend Dikzaal van het Mennistenerf, H. Gerhardstraat 77 in Zaandam gespeeld.

De beginnerscursus behandelt bieden en spelen en zal gegeven worden op woensdagmiddag. De cursus is gratis voor BZN-leden, voor niet-leden kost de cursus 100 euro. Natuurlijk kunt u ook lid worden van BZN, dit kost maar 70 euro en dan kunt u de rest van het jaar ook nog gratis meespelen. Bovendien heeft u als lid éénmaal per maand de kans miljonair te worden bij BZN! Als u zich wilt aanmelden, kunt u bellen met de secretaris, Annemieke Kerkhoff, telefoon 075 - 635 14 79.

Wilt u gewoon eens een keer meespelen, bel dan met de heer heer Mart Oosterveld 06-30400886.

Meer berichten