Bedrijven matchen met maatschappelijke instanties tijdens de Beursvloer in Lab 44.
Bedrijven matchen met maatschappelijke instanties tijdens de Beursvloer in Lab 44. (Foto: Fred Wolf)

Zesde editie Maatschappelijke Beursvloer

ZAANDAM - De Zaanse Uitdaging verzorgt donderdag 10 oktober van 16.00 uur (inloop 15.30 uur) tot 17.30 uur de jaarlijkse Beursvloer. Zo'n 150 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven wisselen dan vraag en aanbod uit. Met gesloten beurs! Met aansluitend een borrel, gesponsord door Beursvloer-locatie Inntel Hotels Zaandam. Aanmelden kan tot 9 oktober.

Vorig jaar resulteerde de Beursvloer in bijna 60 matches tussen maatschappelijke vragen en bedrijfsaanbod. "Dit jaar gaan we voor minimaal honderd matches", aldus Bas Husslage, manager van de Zaanse Uitdaging. "Het is verheugend dat organisaties en bedrijven ons nog beter weten te vinden dan vorig jaar. En dat allemaal zonder geld, maar op basis van materialen, menskracht en kennis." Hoe werkt het? Vooraf is een complete lijst van al het vraag en aanbod beschikbaar. Daardoor kunnen bedrijven en organisaties elkaar makkelijker vinden. Tijdens de Beursvloer zelf zijn bovendien themahoeken ingericht, zoals: organisatie, communicatie, financiën, vrijwilligers. Zodra de Beursvloer geopend is door burgemeesters Hamming en Tange van Zaanstad en Wormerland, is het netwerken geblazen. Als er een match is tussen vraag en aanbod, vullen de betrokkenen samen een formulier in. Dat gebeurt onder deskundig toezicht van Zaannotarissen.

Specifiek aanbod

Aanwezige bedrijven zijn bijvoorbeeld Hornbach en Rabobank Zaanstreek. Hornbach is aanwezig namens het landelijk initiatief Hornbach Helpt. Via die weg stelt Hornbach Zaandam materialen en menskracht (eigen personeel) beschikbaar om klussen te klaren. Daarnaast zijn er ook veel kleinere bedrijven met specifiek aanbod. De lijst met maatschappelijke organisaties is al even divers. Van kinderboerderijen, scholen en buurthuizen tot landelijke organisaties als Leger des Heils en Stichting Present. "Doe mee en meldt u aan via onze website", besluit Husslage met een laatste oproep voor de Zaanse Beursvloer. "Iedereen krijgt er energie van!" Aansluitend is er een borrel.

Adres Beursvloer: Inntel Hotels, Provincialeweg 102, Zaandam. Aanmelden via: www.zaanseuitdaging.nl/beursvloer

Yvette van der Does
Meer berichten