(Foto: )

'Sterre maakt haar droom waar'

ZAANDAM - ,,Ze heeft jaren geleden al gekozen voor een leven in de spotlights. En dus hoor je haar niet mopperen over elke dag van van 10.00 tot 17.00 uur in de herfstvakantie repeteren. Of dat ze daardoor een feestje van een vriendinnetje moet overslaan. Onze Sterre gaat er honderd procent voor. En dus zal ze in januari schitteren in het Zaantheater", stelt vader Jan Sjouwerman.

Vader Jan en dochter Sterre (11) zingen in Voice Family

Zijn elfjarige dochter heeft een rol in de productie Koning van Katoren. Een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) naar het bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw. Maar dit is niet de enige productie waar Sterre en haar vader bij op de bühne staan. Samen doen ze ook mee aan de online competitie Voice Family waarin wordt gezocht naar de meest muzikale familie van Nederland. Vorig jaar deden Jan en Sterre ook mee. Maar hun duet Ik Mis Je Zo Graag haalde het niet.

Spannend

"Deze keer doen we een gooi met het nummer Als Het Avond Is van Suzan en Freek. Een prachtig, Nederlandstalig nummer", zegt Jan. Aan de hand van een zelfgemaakte clip gaat de jury, bestaande uit Waylon, Ali B., Anouk en Lil Kleine, bepalen of het Zaanse duo door mag naar de battles. "Spannend of het dit keer wel lukt. We gaan het beleven", zegt hij. Vanaf 8 november is de The Voice weer op tv te zien. Als Jan en Sterre doorgaan, en genoeg stemmen (online) krijgen, zullen ze op 28 februari in de finale staan.

De Jantjes

Maar voor die tijd is er nog genoeg te doen. Want Jan heeft ook een rol in het bekende stuk De Jantjes. Een heerlijke productie voor de volkszanger met duidelijk herkenbaar Amsterdams accent.

,,De stichting Nederlied laat de beroemde musical van Herman Bouber over De Jantjes van zaterdag 14 tot en met 22 maart herleven in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Ik dans en zing in het ensemble. Vertolk beroemde liedjes die iedereen mee kan zingen zoals Word nooit verliefd, want dan ben je verloren." (zie: https://www.nederlied.nl/musical-de-jantjes)

Koning van Katoren

Terwijl vader in Amsterdam speelt, wacht dochter Sterre een serie optredens door Nederland door het deelname aan de Koning van Katoren-productie. Op 11 en 12 januari is de première in het Zaantheater. Daarna volgt een serie optredens in theaters door heel Nederland.

"Er zijn drieëndertig voorstellingen gepland. Maar omdat jonge kinderen niet zolang mogen spelen, is er een dubbele kindercast. Daardoor staat Sterre zo'n zestien tot zeventien keer op het toneel", vertelt Jan. En dat is ook precies de plek waar zijn dochter zich helemaal thuis voelt. Het zingen en optreden zat er al vroeg in. Op vakantiefilmpjes schitterde Sterre al op zeer jonge leeftijd tijdens 'bonte avonden'. Waarbij haar prille meisjesstem zeker de laatste tijd sterk is gegroeid.

Vol aan de bak

Toch krijgt Sterre het niet cadeau. Na deze herfstvakantie is het nu om de twee weken in het weekend repeteren. Om daarna weer vol aan de bak te gaan de hele kerstvakantie. Natuurlijk is ze ook wel eens kapot, maar het geeft haar voor veel energie aldus vader Jan.

"Onze dochter is druk bezig om haar droom om van het zingen en acteren haar werk te maken uit te laten komen. Door haar deelname aan grote producties en als groep – maar zonder ons als ouders - in een bus door het land te trekken, wordt ze ook snel volwassen. In een half jaar tijd was ze een ander kind geworden. Door die ervaring is ze enorm gegroeid", zegt Jan vol waardering.

Om lachend toe te voegen. "Ja, ook in streberigheid! Ik mag wel oppassen. Straks is het de vader die in de voetsporen van zijn dochter gaat optreden."

Meer berichten