De bakken waar de DE-punten ingestopt kunnen worden. (Foto: aangeleverd)

Actie Lions: 'voor iedereen een bakkie'

ZAANSTREEK – 'Voor iedereen een bakkie' roept Lionsclub Zaanstreek de Banne in de maand december. En roept hiermee op mee te doen aan de actie van koffiebrander Douwe Egberts die ingezamelde waardepunten bij diverse supermarkten en het ZMC met twintig procent verhoogt. De tegenwaarde wordt omgezet in een hoeveelheid pakken Aroma Rood snelfiltermaling die naar de plaatselijke Voedselbank gaan en waarvoor Lions actie voeren.

Vorig jaar werden er landelijk door veel Lionsclubs meer dan 63 miljoen punten ingeleverd. Dat leverde maar liefst 130.000 pakken koffie op voor Voedselbank Nederland op. Een record.

Armoedegrens

"In ons land leven nog veel te veel mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in de Zaanstreek. Koffie bederft niet en als je van € 40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. Het komt daardoor maar zelden in een voedselpakket van de Voedselbank."

Saamhorigheid

De Lions stellen verder: "December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar ook van saamhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen in december, maar eigenlijk het gehele jaar door hoort koffie daar natuurlijk bij. Koffie is een 'eerste levensbehoefte' en brengt mensen dichter bij elkaar", aldus de Lions.

Donatie gevraagd

De grote vraag die de Lions aan het Zaanse publiek stelt luidt: heeft u nog Douwe Egberts waardepunten liggen en weet u niet wat u hiermee moet doen, doneer ze dan aan de Voedselbank. Lever ze in bij één van de inzameldozen in de supermarkten. Ze liggen misschien in de keukenla, die ruimt u daar mooi mee op. Wij hopen op heel veel waardepunten. U laat vele gezinnen een bakkie drinken."

Inzameladressen

De inzameladressen zijn: AH Oostzaan, AH Westerwatering, Zaandam, AH XL Vrieschgroenstraat, Zaandam, AH Rosariumplein, Krommenie, AH Zaans Medisch Centrum, Coop Assendelft, Coop Krommenierweg, Wormerveer, Coop Heiligeweg, Krommenie, Zaans Medisch Centrum, Deka-Markt, Plein 13, Wormerveer, Deka-Markt, Koetserstraat, Wormer en de Vomar, Kemphaanstraat, Wormer.

Meer berichten