Gezellige drukte op een vorige Dickensmarkt.
Gezellige drukte op een vorige Dickensmarkt. ((Foto: aangeleverd))

Dickens Kerstmarkt Krommenie

KROMMENIE - Een Dickens kerstmarkt met zo'n honderd kramen, diverse foodtrucks, sfeervolle kerstmuziek, Dickens entertainment en een zweefmolen voor de kinderen: het is allemaal zondag 15 december te vinden in het centrum van Krommenie.

De Dickens kerstmarkt vindt plaats op het Vlietsend, de Zuiderhoofdstraat en Heiligeweg. Bezoekers kunnen bij de kramen op zoek gaan naar kerstcadeaus, kerstdecoratie, kerstkleding en nog veel meer. Er zijn verschillende muzikale optredens die te beluisteren zijn onder het genot van lekker eten, een bekertje Glühwein of warme chocolademelk. Ook is er gedacht aan de kinderen. Die kunnen lekker zwieren in de zweefmolen.

Dickens entertainment

Bij een Dickens kerstmarkt hoort natuurlijk ook Dickens kerstentertainment. De Werkgroep Krommenie zorgt niet alleen ook voor een ganzenhoedster die met haar ganzen rondloopt over de markt, maar ook voor een Dickens fotograaf en een Dickens goochelaar. De winkeliers doen enthousiast mee door verschillende muzikale optredens te organiseren, waaronder een optreden van het koor Saensation bij Erwin Vermast en de Dirk Heijne Talentstage. Uiteraard is de kerstman present en zijn er leuke winkeliersacties.

De Dickens Kerstmarkt wordt georganiseerd door Lotus Events in samenwerking met winkeliersvereniging DOKA en de Werkgroep Krommenie. Die roepen op tot het doen van de kerstboodschappen in eigen 'dorp'. De meeste winkels zijn ook op de zondag tijdens de Dickens Kerstmarkt open.

Tijdens de kerstmarkt zijn het Vlietsend (vanaf de Henri Dunantstraat), de Zuiderhoofdstraat en de Heiligeweg tot aan de kruising Weverstraat/Eikenlaan afgesloten van 06.00 tot 21.00 uur. Binnen die tijden is de vraag om daar niet te parkeren, zodat de kramen zonder problemen opgebouwd kunnen worden. De vraag is zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen.

Meer berichten