Zonder bomen geen leven op aarde... Maar wat weten wij er eigenlijk over?
Zonder bomen geen leven op aarde... Maar wat weten wij er eigenlijk over? (Foto: Dirk Karten)

Door de bomen wél het bos zien...

REGIO - Bomen, essentieel voor het leven op aarde. Maar wat weten we eigenlijk over bomen? Met veel plezier kondigt IVN Twiske een cursus over bomen aan. "Omdat bomen tot de verbeelding spreken en er zonder bomen geen leven is. Maar vooral omdat er van verschillende kanten gevraagd werd om zo'n cursus", laat de natuureducatieclub weten.

De cursus is bedoeld voor mensen die weinig of geen kennis hebben van bomen en behandelt de algemene wetenswaardigheden, bijzonderheden en leuke weetjes van de bomen. En dan met name in Het Twiske.

Excursies in Twiske

De cursus bestaat uit zes theorieavonden op donderdagen en zes excursies op zondagen. De theorieavonden vinden plaats in Het Wapen van Landsmeer, Calkoenstraat 27 in Landsmeer. De excursies worden gehouden in Het Twiske met steeds een wisselende startlocatie. De cursus start op zondag 16 februari met een excursie en eindigt op zondag 1 november.

Opgeven

De leiding is in handen van natuurgidsen Karin Stroet en Lidy Ridder. Er kunnen maximaal twintig personen deelnemen. Bij minder dan tien deelnemers gaat de cursus niet door. Opgave vóór 10 februari onder vermelding van naam, (mail)adres en telefoonnummer via secretaris@ivntwiske.nl of 06-38227201 (Lidy Ridder). Ook voor meer informatie over de inhoud van de cursus. De cursus kost € 35,-- voor leden van IVN Twiske en € 50.-- voor niet-leden. Hier zijn cursusmateriaal en koffie/thee bij inbegrepen.

Meer berichten