Lycurgus-Hygiëa start met springuur

Sport
Het seizoen van Lycurgus-Hygiëa gymnastiek gaat binnenkort weer beginnen. Bovendien vormt het de start van een nieuwe lessoort.
Het seizoen van Lycurgus-Hygiëa gymnastiek gaat binnenkort weer beginnen. Bovendien vormt het de start van een nieuwe lessoort. Foto: aangeleverd

WORMERVEER - Dit seizoen start gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa met een springuur. Aan dit uur kunnen enthousiaste turnsters meedoen (ervaring is niet vereist) vanaf 8 jaar, die het leuk vinden om af en toe iets anders te doen. 

De springgroep houdt zich bezig met het turnen op de springtoestellen zoals de kast, de Pegasus en tafel. Daarnaast wordt er veel gesprongen met de trampoline en behoren ook lange mat en natuurlijk de verende tumblingbaan tot de gebruikte toestellen. Na de warming-up worden de technieken aangeleerd. Gestart wordt met basissprongen (streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook salto’s, schroeven, overslagen etc. komen aan bod.

 Ieder turnt op haar eigen niveau onder leiding van de trainster. Plezier staat voorop. Aan het einde van het seizoen wordt een demonstratie gegeven en deelgenomen aan de springwedstrijden.

De les zal gegeven worden op donderdag om 19 uur in de gymzaal van de Pionier aan de Anemoonstraat in Wormerveer. Aanmelden kan via ledenadministratie@lh-gymnastiek.nl.