Handen uit de mouwen bij Veldmuis

Algemeen
Er is altijd werk te doen bij De Veldmuis.
Er is altijd werk te doen bij De Veldmuis. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Wijkboerderij De Veldmuis, Ilpendamstraat 38 in Zaandam, werd op 8 februari getroffen werd door de vogelgriep. Inmiddels is er veel gebeurd.

Zo ontving de wijkboerderij een cheque van €1.250,- van een groepje leerlingen van het Nova Collega en The Karma Factory. Dit naar aanleiding van een project wat vrijwilliger Daniëlle de Heer met de leerlingen had gedaan. Het cheque kwam als een totale verrassingen en was een idee van de leerlingen zelf. India van veertien jaar wist met haar crowdfundingsactie in korte tijd € 1.000,- op te halen voor De Veldmuis.

Tekst gaat verder onder foto


De wijkboerderij ontving een cheque van €1.250,- van een groepje leerlingen van het Nova Collega en The Karma Factory. (Foto: aangeleverd)

Ook werd er massaal groenten, (frituur)olie, vet, bloembollen, buitenlands geld en kapotte elektrische apparaten ingeleverd in de kast voor de poort van de boerderij. Wie olie, buitenlands geld, bloembollen of kleine kapotte elektrische apparaten heeft, kan ze inleveren.

De eerste pauwen keerden terug na de vogelgriep. Maar liefst drie jonge pauwen scharrelen al weer rond. Inmiddels werken er negentig vrijwilligers (tussen de negen en zevenenzeventig jaar en uit meer dan tien landen) eraan om De Veldmuis elke dag weer ietsje mooier te maken. Daarvoor hebben ze de wijkwaardering ontvangen van de gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar.

Tekst gaat verder onder foto


De eerste jongen pauwen scharrelen weer rond. (Foto: aangeleverd)

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur kun je je handen uit de mouwen steken tijdens NL Doet. Wie mee wil werken kan een mailjte sturen naar e-mail naar info@develdmuis.nl om zich aan te melden. Wegens de coronamaatregelen is De Veldmuis op dit moment nog gesloten voor bezoekers.