‘Ode aan het landschap’

Algemeen
Landschap in olieverf.
Landschap in olieverf. ((Foto: aangeleverd))

WORMER - Van 18 juni tot en met 24 augustus 2021 exposeert Stella Burggraaf landschappen in olieverf (nieuw werk) in het bezoekerscentrum van de Poelboerderij in Wormer.

Het Noord-Hollands landschap en met name de veenweidegebieden zijn een belangrijk onderwerp in het werk van Stella Burggraaf. De landschappen die zij schildert zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar impressies van de polder zoals je die in Nederland kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon waaromheen zij haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

De expositie ‘Ode aan het landschap’ gaat over het eindeloze perspectief van het Noord-Hollandse vlakke land, dat door de bebouwing meer en meer aan het verdwijnen is. Details zul je in de olieverf schilderijen van Stella Burggraaf niet tegenkomen. Het werk gaat over ruimte, kleur en vlakverdeling.

In 2003 studeerde Stella Burggraaf af aan de Wackers Academie in Amsterdam. De getoonde landschappen zijn gemaakt in haar atelier in Westknollendam, enkele werken zijn ‘plein air’ geschilderd.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij in Wormer, de natuurlijke toegang tot het Wormer- en Jisperveld. Het grootste, vogelrijke veenweidegbied in West-Europa. Dagelijks zijn er excursie vaartochten, maar je kunt er ook terecht voor een kopje koffie of ijsje op het terras. Voor meer informatie www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Algemene informatie

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Adres: Veerdijk 106, 1531 MB Wormer