Honderden gezichten op buitenmuren van Museum of Humanity

Algemeen
Let's face it - artist impression.
Let's face it - artist impression. (Foto: Ruben Timman)

ZAANDAM - Dit weekend krijgt Museum of Humanity in Zaandam een opvallende metamorfose. Tijdens Let’s face it! worden er honderden portretten van deelnemers aan de actie op de buitenmuren van het gebouw geplakt. Het eindresultaat vormt een visueel eerbetoon aan de mensheid.

Let’s face it! - 25, 26 en 27 juni

Op het Hembrugterrein in Zaandam staat Museum of Humanity. Hier toont fotograaf Ruben Timman een deel van zijn collectie met portretten van mensen van over de hele wereld. Hij wil mensen inspireren de schoonheid en waarde van ieder mens te gaan zien.

Schouder aan schouder

Om die overtuiging een spectaculair gezicht te geven, gaat Timman met zijn team 25, 26 en 27 juni de buitenmuren van het gebouw inpakken met grote portretten afgedrukt op posters. De foto’s worden gemaakt van de honderden deelnemers aan Let’s Face It! Timman: “Het eindresultaat zal spectaculair zijn. Honderden prachtige mensen. Schouder aan schouder. Op afstand en toch intens verbonden, juist na deze vreemde tijd van afstand houden.”

Behangplaksel en kwasten

De posters worden in hetzelfde weekend geprint en opgeplakt op het gebouw. Gewapend met behangplaksel, kwasten en een hoogwerker krijgt zo elke portret een mooie plek op het gebouw. “Deelnemers registeren zich vooraf online en komen verspreid over de drie dagen. Buiten het museum fotograferen we de deelnemers één voor één in ruime studiotenten met meerdere fotografen. Zo zorgen we ervoor dat alles coronaproof zal verlopen,” aldus Timman.

Vernieuwde collectie

Tijdens de actie gaan ook de deuren van Museum of Humanity voor het eerst weer open na de lockdown. Om een frisse start te maken, is een groot deel van de bestaande collectie in het museum vervangen. “Er komen prachtige nieuwe ‘meesterwerken’ te hangen en dus kunnen ook onze trouwe bezoekers hun ogen weer gaan uitkijken in de rauwe vervallen setting,” licht de fotograaf toe. “Ook lanceren we tijdens dit feestelijke weekend een nieuw project, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen.”

Het eindresultaat zal spectaculair zijn.

Het Museum of Humanity

Museum of Humanity is een fotoproject van documentair-fotograaf Ruben Timman. De afgelopen vijftien jaar verzamelde hij 5.500 portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij mensen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt. Of het nu gaat om een rijke zakenman, een kind of een vluchteling. Een deel van zijn collectie hangt in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Ook vinden er op diverse plaatsen pop-up exposities plaats in binnen- en buitenland en biedt de stichting via School of Humanity trainingen en educatieprogramma’s aan. : Museum of Humanity.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding