Zo doe je slimme boodschappen bij jou in de buurt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Boodschappen doen is een klusje dat elke week, misschien wel meerdere malen, terugkomt. De een vindt het heerlijk om lekker even in de supermarkt te struinen, terwijl de ander met een noodgang zijn lijstje afwerkt en maakt dat hij wegkomt. Categoriseer je jezelf eerder onder die laatste en vind je boodschappen doen een ramp? In dat geval geven we je graag wat tips hoe boodschappen doen niet alleen makkelijker, maar ook voordeliger wordt!

Doe niet alle boodschappen bij de supermarkt

Hoewel de supermarkt tegenwoordig over ontzettend veel producten beschikt, is dit niet altijd de meest voordelige manier om boodschappen te doen. Zo kun je producten die je bij de drogist kunt kopen vaak in de aanbieding scoren, waarbij je misschien wel 1+1 actiekortingen tegenkomt. Koop dit soort producten dus nooit in de supermarkt, maar ga hiervoor echt naar de drogist. Pak bijvoorbeeld de Kruidvat folder erbij en noteer alle aanbiedingen van producten die je standaard gebruikt, zoals shampoo, tandpasta, deodorant en ga zo maar door. Vervolgens kun je deze producten in één bezoek inslaan.

Nooit weg zonder lijstje

Verlaat je huis nooit zonder boodschappenlijst. Je kunt het beste zorgen dat je een aantal maaltijden vooruit plant voor de komende dagen, zodat je een gericht lijstje kunt maken. Dit maakt je winkelbezoek een stuk efficiënter en sneller. Als je het écht slim aan wilt pakken start je je lijstje met alle groentes, omdat deze aan het begin van elke supermarkt liggen. Loop de supermarkt in je hoofd even door en bepaal zo de volgorde van je lijstje. Vervolgens hoef je in de supermarkt zelf nooit schappen terug te lopen, omdat je nog niets vergeten bent.

Doe maximaal twee keer per week boodschappen

Zorg dat je met jezelf een limiet afspreekt voor de hoeveelheid dat jij naar de supermarkt mag gaan. Dagelijks boodschappen doen is echt zonde van je tijd en je portemonnee, want je geeft onbewust veel meer geld uit. Daarnaast koop je onnodige dingen waar je op dat moment trek in hebt, dus is het ook nog eens slecht voor de lijn! Kortom, voldoende redenen om een flinke boodschappenlijst te maken en voor de volgende dagen in te slaan. Zo hoef je ook niet elke avond te bedenken wat je nu eens zal eten.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)