KZ/Hiltex C1 naar finale NK

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers KZ/Hiltex speelt zaterdag 14 maart het Nederlands Kampioenschap. Ze zijn vertegenwoordigd bij de strijd om de titel voor de C-aspiranten die in het Zeeuwse Goes wordt gestreden. Het team van de Koogers plaatste zich dankzij hun resultaten in de reguliere zaalcompetitie in de hoofdklasse. Tijdens de kampioenschappen komen de acht beste teams van het land bijeen. Ook ZKV C1 behoort in Goes tot de deelnemers.
De plaatsing van KZ/Hiltex C1 is verrassend omdat het team overwegend uit eerstejaars C spelers bestaat. Wel is het zo dat de bijna spelers deel uitmaakten van de D ploeg die vorig jaar in Stiens Nederlands kampioen wist te worden. De titelstrijd wordt gestart met een halve competitie in 2 poules van 4 waaruit de uiteindelijke finalisten tevoorschijn moeten komen. De finale wordt aan het eind van de middag gespeeld.
Vanzelfsprekend zal een flinke groep KZ supporters de reis richting Zeeland maken om de ploeg aan te moedigen. De resultaten van het team zijn te volgen via www.koogzaandijk.nl met regelmatige updates maar natuurlijk ook via Twitter @KZ_Hiltex.