Aan de Zaan, werk van Kinga Wieczorek.
Aan de Zaan, werk van Kinga Wieczorek. (Foto: Kinga Wieczorek)

Natuur van Kinga Wieczorek

ZAANDAM - Kinga Wieczorek exposeert van vrijdag 19 tot en met maandag 22 april in Molen Het Klaverblad aan de Zaanse Schans, Zaandam. Het onderwerp is 'De Natuur'. Met de door haarzelf uitgekozen schilderijen laat ze zien hoe zij de natuur om zich heen ervaart. Belangstellenden kunnen langskomen en onder het genot van een kopje thee of koffie in Wieczoreks wereld stappen.

Kinga Wieczorek (25 juli 1988, Nowy Tomysl, Polen) studeerde in 2008 cum laude af aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten in Zielona Góra. De kunstenares volgde de afstudeerrichting visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis. Schilderen is haar voornaamste bezigheid. Tussen 2009 en 2016 had zij een permanente expositie bij 'Galerie Pretekst' in Krakau (Polen). In 2016 werd haar werk gebruikt voor de Poolse film 'The Art of Loving. Story of Michalina Wislocka'.

In Nederland exposeert Wieczorek sinds 2009 op diverse locaties. Sinds zondag 3 maart dit jaar is zij de trotse oprichter en houdster van Galerie Blauw in Het Blauwe Pand in Zaandam, waar zij ook een eigen atelier heeft. Meer informatie over Wieczorek is te vinden op www.kinga-wieczorek.nl.

Meer berichten