(Foto: aangeleverd)

Robert Roelink op KunstEiland

REGIO - De datum van KunstEiland 2019 nadert en de organisatie is druk bezig met de programmering van het evenement dat zaterdag 14 en zondag 15 september plaatsvindt op het Zaaneiland. Naast de exposities, concerten en optredens in de huizen van circa vijftien bewoners, zal er buiten ook van alles te zien en te doen zijn. Zo wordt er zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur op het centrale grasveld in de wijk door kunstenaar Robert Roelink gewerkt aan een groot opblaasbaar kunstwerk. Jongeren en kinderen zullen hem daarbij helpen.

Robert is een geëngageerde en rebelse beeldend kunstenaar. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt hij juist met dit hedendaags materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Uit schijnbaar waardeloze en overtollige spullen bouwt hij kunstwerken die reageren op de toestand van het milieu en onze 'duurzame' samenleving. In het grensgebied tussen ethiek en esthetiek, schuurt zijn kunst daar waar nodig en doet hij een beroep op de betrokkenheid van publiek.

Robert Roelink

In 1995 heeft Robert zijn studie aan de Kunstacademie in Kampen afgerond en leeft sindsdien een nomadisch bestaan. Sinds 2016 vormt hij, naast zijn autonome praktijk, samen met zijn levenspartner (fotograaf Femke van Heugten) kunstenaarsduo VanRoelink.

Doe mee!

Lijkt het je leuk om mee te helpen aan de totstandkoming van het grote kunstwerk? Dan ben je van harte welkom op het speelveld op zaterdag 14 en zondag 15 september van 13.00 -16.00 uur. Je kunt op ieder moment aanhaken en neem vooral zelf plastic tassen en verpakkingsmateriaal mee. Dat wordt allemaal gebruikt voor het kunstwerk. Meer informatie op www.kunsteiland.nl

Meer berichten