Impressie van Haltpop 2018.
Impressie van Haltpop 2018. ((Foto: Lars Bezemer))

Haltpop dit jaar twee dagen

KOOG AAN DE ZAAN - Volgend weekend is het zover. Nadat het festival vorig jaar verhuisde van Assendelft naar het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan pakt organisatie Haltpop zaterdag 20 en zondag 21 juli uit met een tweede dag. Topsportcentrum De Koog bevindt zich direct achter station Zaanse Schans. Makkelijk te bereiken met de trein dus of kom met de fiets. Zaterdag is het terrein geopend van 16.30 tot 23.00 uur en op zondag van 12.30 tot 23.00 uur. Tickets zijn online te koop tot en met vrijdag 19 juli via www.haltpop.nl.

De nieuwe locatie bevalt goed bij de organisatie en de bezoekers en blijkt meer mogelijkheden te bieden dan verwacht. Haltpop heeft naast de traditionele zondag met nationale en internationale rock-, punk-, ska- en reggaebands een extra zaterdagavond in het leven geroepen: speciaal om de Zaanse muzikanten onder de lichtspots te zetten. In een intieme setting met beperkte capaciteit en slechts een van de twee podia in gebruik, geeft deze zaterdag een uniek platform voor bands als De Kift Combo, Desert Colussus, Frankie Teardrop en The Mieters. Productieleider Stichting Haltpop Pim Laan: "Deze dag heeft veel weg van het Haltpop van een aantal jaar geleden, met onze 'local heroes' en een betaalbare entree en veel publiek uit de regio."

Het volledige potentieel van het terrein wordt de volgende dag maximaal benut voor bands als Navarone (finalist The Voice of Holland), Che Sudaka (Spanje), The Toasters (USA) en PEARS (USA). Kijk voor de volledige line-up ook op de Facebookpagina van Haltpop. Naast muziek, de speciaalbierenbar en (vega) foodtrucks zijn er ook activiteiten voor kinderen zoals een Flux-beach met Oudhollandse spellen en kan men doneren voor Minor Operation Donations.

Yvette van der Does
Meer berichten