Nina Dekker (links) haalde zilver en Marissa Meijn (rechts) het brons.
Nina Dekker (links) haalde zilver en Marissa Meijn (rechts) het brons. (Foto: Hikari)

Brons en zilver voor meisjes Hikari

BEVERWIJK - Sporthal Beverwijk was het strijdtoneel waar vorige zondag de plaatsen te verdienen waren voor het NK Judo-15 in Leek, Groningen. Voor Budovereniging Hikari streden Nina Dekker en Marissa Meijn voor de medailles.

Nina was reeds zeker van plaatsing, doordat zich in haar gewichtsklasse weinig meisjes hadden ingeschreven. Zij kon hierdoor zonder veel druk de wedstrijd in. Nina streed voor wat zij waard was, maar kon niet voorkomen dat haar opponent de eerste plek greep. Op het NK mag Nina het nu gaan proberen als zilveren medaillewinnares van het district.

Bij Marissa Meijn waren er ongeveer vijftien meisjes die de dienst gingen uitmaken en ook nog eens erg aan elkaar gewaagd waren. Topspanning hier dus bij judoka's en coaches. In de eerste ronde ging het mis tegen streekgenoot Florisse, de latere finaliste. Plaatsing kon alleen nog via de herkansing en maximaal resultaat is dan brons. Dat betekende snel het koppie weer de goede kant opzetten. Marissa kon dit goed en maakte korte metten met haar volgende tegenstandster door haar met ippon naar huis te sturen. Daarna won ze van de judoka die haar vorig jaar uitschakelde op het NK van Topjudo Amsterdam. Daarmee dwong Marissa een duel om het brons af.

De stukken vlogen er in deze partij af en niemand gaf een duimbreed toe. Halverwege de partij scoorde Marissa met een slimme techniek waza-ari en de judoka hield met tactisch sterk judo vast tot de laatste lange secondes waren weggetikt. Zo plaatste ook Marissa zich voor het tweede jaar in successie voor het NK judo-15 jaar.

Meer berichten