Ayurvedic practitioner Peter de Goede.
Ayurvedic practitioner Peter de Goede. ((Foto: Prana))
Bedrijf in Beeld

Twintig jaar Ayurveda bij Prana

  Bedrijf in Beeld

WESTZAAN - Prana, Praktijk voor Ayurveda en Dorntherapie in Westzaan bestaat twintig jaar. In het kader hiervan houdt de praktijk dinsdag 9, donderdag 11, woensdag 17 en donderdag 18 april gratis consultdagen. Wie klachten of aandoeningen heeft en daar tot nu toe geen antwoord op heeft gevonden of zich al een tijdje hetzij moe, hetzij somber voelt of andere vage klachten heeft, kan daarvoor langskomen.

Een gratis consult duurt 15 minuten en bevat in elk geval een Ayurvedische polsdiagnose en op basis daarvan een individueel leef- en eetstijladvies. Ayurvedic practitioner Peter de Goede volgde een vierjarige HBO-opleiding Ayurveda. "De eerste twee jaar daarvan deed ik verkort in India en in 1999 studeerde ik af in Den Haag (EISRA). Sindsdien heb ik natuurlijk een heel ruime ervaring in de Ayurvedische geneeskunde opgebouwd en doe ik jaarlijks bijscholingen op het gebied van zowel Ayurveda als Westerse medische kennis."

"In de loop der jaren heb ik tevens allerlei aanvullende opleidingen gedaan, waarvan met name de Dorntherapie (zachte wervel- en gewrichtstherapie) en Quantum Touch (vergelijkbaar met Reiki), zijn blijven hangen. Het zijn therapieën waar ik veel mee werk, gewoon omdat ze zich in de praktijk ruimschoots hebben bewezen. Het leukste is het altijd als ik kan helpen problemen op te lossen waar reguliere artsen weinig antwoord op hebben. Dat dit mogelijk is, hangt samen met de waarlijk holistische Ayurvedische visie, die zich niet op symptomen richt, maar veel meer op de onderliggende en veroorzakende factoren die onder andere via polsdiagnose kunnen worden blootgelegd. Ayurvedisch gezien worden er zes ontwikkelingsstadia in het ziekteproces onderscheiden. Symptomen ontstaan pas in het vijfde stadium. Dit biedt veel preventieve mogelijkheden en velen doen daarom een jaarlijkse Ayurvedische gezondheidscheck. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus tot ziens bij het gratis consult!"

Prana bevindt zich op J.J Allanstraat 340 in Westzaan. Meer informatie is te verkrijgen via 06-38114928, shiva@chello.nl en de website: www.praktijkprana.nl.

Meer berichten